Славчо Атанасов вземал пари "под масата" от "Инвестбанк"?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (16)
10:56 / 02.02.2012
6999
Комисионни под масата от "Инвестбанк" е прибирал бившият кмет на Пловдив Славчо Атанасов, е водещата тема в пловдивския седмичник "Акцент". Вестникът се позовава на скандална пресконференция, дадена от журналиста Явор Дачков и бившия главен счетоводител на банката Петър Маринов. От думите на последния става ясно, че парите са давани чрез посредник в началото на всеки месец от първо до пето число. Посредник в схемата е бил свидетелят по делото "Октопод", който по това време е работил в "Инвестбанк" Георги Цветанов.

Петър Маринов конкретизира специално за Пловдив: чрез Цветанов било договорено Общината да работи с въпросната банка. Оттам е минал европроектът за обновяване на транспорта в Пловдив. Маринов заяви, че чрез Цветанов са договорени и изплащани пари "под масата" на екскмета Славчо Атанасов, който получавал сумите от съответното подставено лице. Според бившия счетоводител на "Инвестбанк" редица държавни институции са ползвали нейните услуги, без обаче да бъде обявяване обществена поръчка, а единствено чрез договорка, пише още вестникът.
   


Източник: в. "Акцент"

Виж коментарите (16)

Още по темата (1):
02.02.2012 Славчо: Чист съм! Няма да се обяснявам като ученичка!
Още новини от Новини от Пловдив:
Тя оцеля след жесток удар в Пловдив. Ето как е днес Карина, която...
Прокуратурата съобщи за кървава сцена в Пловдив
Ексклузивно: Бутат един от стадионите в Пловдив и го правят парк?...
Напусна ни емблематична пловдивчанка
32 г. затвор за жестоко убийство в центъра на Пловдив. Жертвата е...
Гросмайстор Виктория Радева: ГЕРБ през годините доказаха, че са с...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).