ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Славчо Атанасов решава за цената на картите в сряда
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:29 / 25.10.2010Коментари (10)5628
© Plovdiv24.bg
Политическият съвет на управляващото мнозинство не успя да постигне единодушно съгласие колко да струва картата за пътуване в масовия градски транспорт за ученици, студенти, пенсионери и инвалиди. Последно ще трябва да реши лично кметът Славчо Атанасов в сряда, тъй като няма време за губене и превозвачите трябва да дадат поръчка в Монетния двор, където да бъдат отпечатани картите за следващата година.

"Абсурдно е преференциалните карти да струват 16 лв. Или ще си останат 10, или ще поскъпнат на 12 лв., за което общината, отстоявайки социалната си политика, ще доплати допълнително компенсации на превозвачите", съобщи замeстник председателят на Общинския съвет Тодор Христев след края на заседанието на политическия съвет. Поради отсъствието на Славчо Атанасов не е било взето окончателното решение.

"В никакъв случай картите не трябва да струват повече от 12 лв., защото това би натоварило много хората, които ги ползват", заяви по-рано и собственикът на "Автотранс" Димитър Чолаков. Той и негови колеги от други транспортни фирми се бяха събрали, за да защитят пред журналсти честта си от нервно изпуснатите реплики на общинския съветник Камен Шишманов в петък, който след поредната среща ги нарекъл "транспортна мафия".

Чолаков пресметна, че реалната цена на една карта е около 48 лв., според него при 12 лв. на карта общината би трябвало догодина да заплати допълнителни компенсации в размер на 2 млн. лв. Според сметките на общината тази сума е около милион.

До края на декември назначени две комисии ще трябва да се произнесат за реалните загуби на превозвачите и за евентуална оптимизация на транспортната схема. "Ние не сме длъжни да покриваме всички загуби на превозвачите, а само да компенсираме картите за преференциално пътуване", отбеляза Христев.

"Искаме да осигурим на пловдивчани бърз, удобен и комфортен транспорт. Това няма как да стане, ако променят транспортната схема, разреждайки графика на автобусите", обясни собственикът на "Хеброс бус" Веселин Дошков. Според него по-честите автобуси, предлагащи добри условия за пътуване, биха накарали пловдивчани да слязат от собствените си автомобили и да се доверят на масовия градски транспорт, което не само би облекчило трафика, но би имало и добър екологичен ефект.


Още ще умуват, колко да струва преференциалното пътуване в градския транспорт


Още по темата: общо новини по темата: 85
12.03.2011 »
11.03.2011 »
24.02.2011 »
24.11.2010 »
27.10.2010 »
26.10.2010 »
предишна страница [ 1/15 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Аз имам предложение общинските служители като всички работещи да нямат безплатни карти. Те с нищо не са ги заслужили, не са нищо повече от работещите в други държавни или общински заведения. Защо трябва тези безделници да са на наш гръб и да увеличават картите на учениците, студентите и другите нуждаещи се в тежко положение.
v moito sarce nikoi ne sprq,pusnah te teb,vqrvai v tova!mnogo ranih i s mnogo igrah,no kakto s teb s nikoi ne bqh!
на 25.10.2010 г.
0
 
 
и пак нищо няма да направят,всичко само на приказки ще си остане
+2
 
 
Нека купят хубави и нови тролей и автобуси, нека променят малко транспортната схема и да не се чака по час на спирките! Както казаха да има електронни табла и всичко останало - къде остана всичко това? Сигурно е било само сън!
+3
 
 
Аз съм съгласен да ги направят по 16 лева, но да има по добри условия, а не само да искат още и още, спирките са във окаяно състояние (ако има спирка изобщо!), а пък да не говорим за автобусите (с изключение на няколко линии)
+3
 
 
е добре де къде бяше автобуса на фирма грация в събота сутринта на 23.10. които трябва да трагне от коматево в 06,09ч,по линия '1'а после искат пари.....нестава така
+3
 
 
Като влезе в действие синята зона,ще отеснеят автобусите. Дано тогава си признаят,че са на печалба.
+4
 
 
Учениците, и то малките, също не могат да работят, и зависят изцяло от родителите си. Нека да бъде 12 лв. картата, но да правят отстъпки при тримесечен или шестмесечен период. Който пътува много, ще плаща, който пътува малко - ще си плаща по левче билета и няма да мрънка за цената на картата
+3
 
 
През 2008 година картата за инвалид ,независимо коя група е ,струваше за всички линии 5 лева годишно,през 2009 -10 лева ,през 2010 - 120 лева ,при сегашното предложение ще е 192 лева.А инвалидите -ПЪРВА ГРУПА -С НАД 90 % ИНВАЛИДНОСТ НЕ СА В СЪСТОЯНИЕ ДА РАБОТЯТ.В София има степенуване на цените на картите ,в зависимост от групата.Нима е редно здрав и работещ пенсионер ,особено военни ,полиция и др.,които се пенсионират на 42-44 години да плащат еднакво с болните и немощните.Къде е социалната нагласа на управляващите.Къде е чувството им за справедливост.Същото важи и за превозвачите.С колко процента нарастнаха разходите им от 2008 година досега.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Природни стихии
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: