Славчо Атанасов гони зам. кметът Ганчо Колаксъзов

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (15)
17:05 / 23.09.2010
11336
Преди около час кметът е предложил на заместника си по европейска и социална политика Ганчо Колаксъзов утре сутринта да си подаде оставката, съобщи го лично Славчо Атанасов на приключил току-що извънреден брифинг в общината, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Той си е специалист по евроинтеграцията. Изглежда твърде много го натоварихме, като му прехвърлихме и изключително тежкия ресор на социалната политика, на който изключително много държа. Това надминава неговите възможности, много му натежа на плещите, а за този пост ще ми е нужен по-широкоплещест човек, който освен от европроекти да разбира и от социална политика", коментира Атанасов.

Ако Колаксъзов сам не си подадял оставката утре, щял да го уволни. Кметът не можел да даде категорична оценка за успеваемостта на заместника си в европолитиката, стараел се, правeл проекти, но усвояването на европари зависело и от отношенията с централната власт, а Пловдив не бил долюбван от нея.

Тъй като Колаксъзов е от квотата на БСП, още преди 3 часа Славчо Атанасов е уведомил за решението си лидерът на пловдивските социалисти доц. Илия Баташки. Градоначалникът подчерта, че въпреки важността на добрите коалиционни отношения, решенията за заместниците си го взема сам и не позволява на никого да му се качва на главата. Той вече обмислял няколко имена като приемници на Колаксъзов. В събота и неделя щял да вземе окончателното си решение, но предстояло и съгласуване на политически съвет в понеделник.

"Казах му, че е време да се разделим", препредаде есенцията от разговора си на 4 очи с Колаксъзов кметът пред журналисти.

Не много отдавна, когато на младия соцкадър бе прехвърлен ресорът на съкратения социален заместник-кмет Красимир Ангелов, другият ресорен заместник Александър Константинов коментира по адрес на своя съпартиец: "Време е и Ганчо да започне да работи." Според Атанасов обаче товарът му е дошъл толкова много, че го е прекършил към земята.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Кметът уволнява Ганчо Колаксъзов

Виж коментарите (15)

Още по темата (6):
05.10.2010 Кметът представи новия си заместник Георги Търновалийски
05.10.2010 Георги Търновалийски е новият зам.-кмет на мястото на Колаксъзов
04.10.2010 Изгонен шеф на НАП става заместник-кмет
27.09.2010 Кметът назначава 13-ия си заместник
25.09.2010 Уволнен шеф на НАП поема зам.-кметския пост вместо Колаксъзов
24.09.2010 Заместник-кметът Ганчо Колаксъзов подаде оставка
Още новини от Новини от Пловдив:
Желана от цялата държава милиардна инвестиция идва в Пловдив
Удължават булевард в Пловдив с 24 милиона лева
Пловдивско училище отбеляза по атрактивен начин своя патронен пра...
Една от най-красивите жени на света се оказа 23-годишна пловдивча...
Адвокат: Някои българи почиват по Беломорието, децата им учат в п...
Вижте какво сервираха в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).