ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Славчо Атанасов бил 23 дни в болнични и 64 - в отпуск откакто е кмет
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:54 / 15.04.2010Коментари (22)10635
© Plovdiv24.bg
Кой управлява Пловдив при многобройните болнични, отпуски и командировки на кмета? Този въпрос, за който Павлина Кацарова от ГЕРБ отдавна даде анонс, най-сетне бе официално зададен и от трибуната на местния парламент, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Всъщност той не бил измислен лично от нея, а тя просто препредавала питанията на многобройните граждани в приемната си, които се оплаквали, че когато и да потърсят лична среща с кмета, той все отсъствал. Буквално след 6 секунди, колкото отброи председателят на Общинския съвет Илко Илиев, Славчо Атанасов даде официален отговор: "През 2007 година - 2 дни болнични; през 2008 година - 9 дни болнични и 29 дни от полагаемите се 30 - годишен платен отпуск; през 2009 - 12 дни болнични и 29 - отпуск; през 2010 - 6 дни отпуск."

Когато отсъствал, го замествали негови заместници - Петко Атанасов или Александър Константинов, или бившият вече заместник Георги Шопов, или Петя Гогова, а се е случвало и някой друг от заместниците му да поема временно функциите на градоначалник.

Според Атанасов въпросът колко всъщност работи, бил безумен. "Консултирайте се с бившия кмет Спас Гърневски, който в момента е в тази зала като общински съветник. Питайте го дали един кмет има работно време или работи и в събота и неделя, когато другите си почиват. Кметът не е чиновник, той винаги е на работа", коментира той.

Припомни, че е единственият кмет на голям град, който всеки ден има прием за граждани. От 15 до 17 часа приема по 10-ина души. Към момента записаните за лична среща с него, са 130. "Естествено, че има ред и списък, не е възможно да приема всички наведнъж. Пловдив е огромен 400-хиляден град, не е Каспичан", заключи Славчо Атанасов.


Още по темата: общо новини по темата: 1
10.03.2010 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
а стига с тоя ни кмет.него и да го няма изобщо работата пак ще върви по тоя начин. дори с него е по лошо, излага ни за щяло и нещяло къде ли не. да си гледа мизерната партийка още малко на власт в града и дотам.и без това от него освен някакъв си вид партиец нищо не става. като мениджър и управленец е кръгла нула.
+1
 
 
Градът може без един или друг жител, но не това е въпроса. Въпроса е С КОГО МОЖЕ И ТРЯБВА ДА Е ГРАДЪТ? А това е въпрос не от нивото на сини, червени или жълто-зелени, това е въпрос от съвсем друго , доста по-високо ниво, което се категоризира с критерия "Стабилно, прогресиращ просперитет и икономически интерес измерващ се със стандарта на живот и бизнес интереса за инвестиране"
+2
 
 
Погледнато като суха статистика нашия кмет изглежда като съвсем нормален болнав човек на средна възраст, като счетоводител или началник цех, който си използва полагаемия отпуск в пълен размер и гледа да се скатава максимално. Погледнато от моите очи, това поведение на кмета на Пловдив и пети по ранг в държавата ми изглежда доста безотговорно - досега не съм видял болен мениджър или такъв, който да взима повече от 15 дена отпуск в годината. Напротив - истински големите държавни мъже и големите мениджъри никога не излизат в отпуск и работят поне по 12-14 часа на ден. Но най-забележителното при Главчо Атанасов е, че той излиза в болнични или в отпуск винаги, когато в общината е напечено и има неотложни проблеми за решаване. Тогава някой друг вади кестените от огъня. Най-голяма полза за нашия град ще има, ако Главчо Атанасов въобще престане да работи като кмет. От началото на мандата си досега е донесъл на Пловдив около половин милиард лева преки вреди и пропуснати ползи. По-добре да ляга болен и въобще да не става.
+1
 
 
Славчо какво правиш ти,изградил си здраво комунизма :))). Хората в частните фирми не могат да видят повече от 14 дни отпуска годишно.Да не говорим,че работих във фирма където ако 1 ден те няма на работа и ти режат по 20лв. от заплатата.Не се интересуваха дали имаш болничен или друг вид причина за отсъствие.
0
 
 
Еми достатъчно доказателство е това че града може и без него
0
 
 
Нали се сещате, че "болничните" и "отпуските" са една фиктивна бумащина? Факт е, че Атанасов е невъзможен за намиране и все е в "отпуски" и "болнични". А това дали тези липси се подкрепят документално слабо грее действителността...
+4
 
 
Винаги е имало и винаги ще има хора които да си вършат работата и такива които да мърморят за какво ли не. Факт е и това че винаги тези които вършат работата, винаги те отнасят негативите които са отправени от онези дето НЕ СИ вършат работата, НО САМО ГОВОРЯТ. Кога най-сетне ще "порасне" този народ и ще осъзнае нещо което е доста простичко, но не е за "късогледи". НЯМА ЗНАЧЕНИЕ ДАЛИ КМЕТА Е ЧЕРВЕН, СИН, ЖЪЛТ ИЛИ НЯКАКЪВ ДРУГ ЦВЯТ ИМА ЗНАЧЕНИЕ КОЛКО СЕ РАБОТИ, И КОЛКО КАЧЕСТВЕНО СЕ ВЪРШИ РАБОТАТА. България е точно в това положение поради факта че единственото което правят политиците след '89г. е "" не да сте вие, а да сме ние, да е наш човек а не ваш"" и това боричкане създава само по-голяма криза и повече проблеми. За съжаление тези ""политици"" или ""престъпници"" незнам коя е по-точната дума, си се въртят пак горе без да има промята между тях и съответно без да има промяна в ситуацията. Няма и да има докато е така!!!
0
 
 
Не виждам нищо нередно. А вие където ревете, все едно не излизате в отпуска и не боледувате.
-1
 
 
Това заяждане на дребно от общинските съветници на ГЕРБ, в лицето на Павлинка Кацарова няма да им донесе политически дивиденти! Напротив, ще им донесе гнева на Пловдивчани, особено когато въпросните общински съветници заедно с районните кметове и областния управител защитават партийни интереси, интереси на правителството и столицата, а не интересите на Пловдивчани. Пловдивчани помнят! И изхвърлиха от "синята крепост" сините, сега идва и ваш ред! Искат в гр. Пловдив всичко да е наред, държавата не изплаща милиони левове на Общината, които трябва да и изплаща по закон и споразумения. Е как да стане! Ремонта на дупките в момента се бави заради съботажа на районните кметове от въпросната партия, те хвърлят десетки хиляди левове за медийни изяви, а не за реална работа, след което когато при тях пристигнат недоволни граждани с въпроси те си измиват ръцете с кмета на гр. Пловдив. Пловдивчани не са слепи! Всеки ще си получи заслуженото според делата си!
+1
 
 
тея от герб навсякъде ли са толкова дребнави да се занимават с глупости. крайно време е да вземат да поработат малко. Макар че маи те толкова си могат.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Купа на България, сезон 2023/2024
Великден 2024 г.
ВК Марица, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: