Славчо Атанасов: Не съм съгласен летището да бъде дадено на концесия!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
17:07 / 26.05.2015
5319
Министерството на транспорта отдава летище "Пловдив" на концесия, стана ясно днес от изявление на транспортния министър Ивайло Московски в отговор на питане на народния представител от Патриотичния фронт Славчо Атанасов

"В средносрочен план имаме идея да предложим летището на концесия. Очакваме да постъпи в съвсем кратки срокове и инвестиционно намерение. Мога да кажа, че към летището има проявен интерес от компании от региона и от Китай. Каквото зависи от нас, ще бъде направено като анализи, за да може да се постигне добра сделка" , заяви от парламентарната трибуна министър Московски. 
 
"Благодаря ви, че казахте истината от трибуната на Народното събрание - че се предвижда летището да се отдаде на концесия. Още преди година и половина заявих в Общинския съвет на Пловдив, че аеропортът върви към концесия или приватизиране. На практика излизам прав. Жалко е, че се предвижда това, след като преди 6 години държавата даде за летище "Пловдив" над 42 млн.лв.", заяви Славчо Атанасов след като чу отговора на министър Московски. 

По думите му пловдивското летище е с прекрасни условия за работа, там могат да кацат и най-тежките самолети. "Аеропортът е с една чудесна инфраструктура и аз недоумявам защо такъв обект трябва да се предоставя в частни ръце. Това е все едно държавата да се откаже от кокошката, която снася златни яйца", каза Славчо Атанасов

По думите му дотук се е стигнало заради изключително слабата кадрова политика на летището.

"През последните четири години то се превърна в партийна хранилка на определена партия. И резултатите не закъсняха, ето сега, държавата ще се раздели с една чудесна инфраструктура и вместо да я стопанисва и да печели, тя ще я даде на частен инвеститор, за да печели той. Благодаря, че бяхте открит и потвърдихте това, което витае от много време в Пловдив, че държавата ще се раздели с летището. Директно заявявам, че аз и много от гражданите на Пловдив не одобряваме това", заяви Славчо Атанасов.
 
"Нямаме пари да поддържаме летищна и пристанищна инфраструктура. Концепцията е да се дават на концесия. Такава е практиката и в Европа", посочи в разгорелия се дебат транспортният министър.

"Конкретно за Пловдив - ще ви кажа, че към пловдивското летище интерес проявява третият по големина в Китай карго оператор. И ако той наистина прояви сериозен интерес и кандидатства, това със сигурност ще доведе много по-голяма добавена стойност за летището, отколкото би могла да си позволи държавата", каза още Ивайло Московски.

Виж коментарите (5)

Още по темата (471):
26.04.2024 Започна проектирането на жп гара до летище "Пловдив"  
24.04.2024 Полети до три нови дестинации може да има скоро от летище "Пловдив"
17.04.2024 Полети до Рим и Милано от Пловдив?
14.04.2024 Искат директни полети Виена-Пловдив, по подобие на дестинация Лондон
12.04.2024 Това ли е истината за летище "Пловдив"? София не иска конкуренция?
06.04.2024 Започват преговори за авиолиния от Виена до Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона
Снимка показва как е изглеждала Главната на Пловдив, когато по не...
Даваме 78 000 лева за близо 100 химически тоалетни в Пловдив
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).