Славчо Атанасов: На добър час на БСП, ако реши да излезе от властта

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (9)
11:24 / 21.12.2009
2573
Никак не е притеснен кметът Славчо Атанасов от заплахите за евентуално излизане на БСП от местната власт, отправени на вчерашната конференция на червената партия, за която Plovdiv24.bg съобщи.

За разлика от активистите на БСП, които нарекоха ВМРО малка нагла партия, Атанасов отбеляза почтително пред журналисти, че БСП е голяма партия, в нея има различни течения и виждания почти по всеки въпрос, дори не си спомнял да е била някога напълно единна по определени казуси.

"Ако решат да излизат от властта, на добър им час. Ще управлявам с плаващо мнозинство в Общинския съвет. Много от предложенията ми и сега получават подкрепата дори на опозицията в лицето на ГЕРБ", подчерта Атанасов. Той бил доволен от работата на заместник-кметовете от БСП Ганчо Колаксъзов и особено от Александър Константинов, който бил много активен. Готов е да им предложи дори ако партията им излезе от управлението, да запазят постовете си в качеството на експерти.

Нереално според кмета е връщане към коалицията с ГЕРБ, най-малкото защото те вече се готвели да вземат властта след по-малко от 2 години. Дори си имали и не един, а двама кандидати, които Атанасов посочи поименно - Иван Тотев и Здравко Димитров. И двамата, според мнението му, са много силни кандидатури, с двамата е работил, и двамата имат блестящи качества да станат кмет на Пловдив. Силната кандидатура на БСП при бъдещите избори би бил топекспертът на левицата Александър Константинов.

Самият Славчо Атанасов още не бил решил дали ще се кандидатира за втори мандат, много дълга била все още, както каза, тази нива. "Не ме е уплашило управлението на Пловдив, по-скоро ме плашат и уморяват политическите боричкания за управлението на града. Това струва страшно много излишна енергия", призна той.

Виж коментарите (9)

Още по темата (5):
23.12.2009 Пловдивското ВМРО не признава Каракачанов за лидер
22.12.2009 Александър Константинов остава верен на Славчо Атанасов
22.12.2009 Красимир Каракачанов: Коалицията ВМРО-БСП е грешка
21.12.2009 Слави Георгиев: БСП ни критикува, за да прикрие собствената си безполезност
21.12.2009 Червените в Пловдив забиха нож в гърба на коалиционния си партньор
Още новини от Новини от Пловдив:
Една от най-красивите жени на света се оказа 23-годишна пловдивча...
Адвокат: Някои българи почиват по Беломорието, децата им учат в п...
Вижте какво сервираха в Пловдив
Ужасно начало на съботния ден в Пловдив!
Бебето чака бебе другия месец
Шофьор: В час пик тук е страшно!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).