Скандал в Пловдив: Съдийка глоби 3 пъти за 2 минути столичен адвокат

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:31 / 10.05.2016
25940
Столичният топ адвокат Илиян Василев бе глобен за 2 минути 3 пъти по 100 лева от съдия Даниела Събчева. Наложените санкции Василев отнесе заради непрестанно ескалиране на напрежението в залата, прекъсване и репликиране на съдии и прокурори.

Държавното обвинение стигна дотам, че направи забележка на Василев да не говори толкова шумно в залата, защото щял да стресира свидетелите и те да забравят какви показания трябва да дадат и щяло да им се наложи да им леят куршум.

Вбесен, адвокатът иронично заяви за протокола, че вероятно ще се наложи той да плати разходите по леенето на куршум на всички свидетели.

"Аз не доумявам какво правя тук. Този Аргир Гяуров, ако иска тези 100 000 лева, да ми се обади да му дам някакви пари. Не съм съгласен да давам 100 000 лева на Гяуров, аз не го познавам, не съм го виждал, нямам никакви отношения с него. Да ми се обади, ако иска някакви пари и да се разберем". Това заяви в съдебна зала пловдивският бизнесмен Атанас Червенков - Райфъла.

Райфъла се превърна в обвиняем заради това, че според обвинението е поръчал убийството на управителя на пловдивската частна клиника "Хипоталамус" Аргир Гяуров. 

Преди две години в хода на блока, в който живее, Гяуров бе нападнат от двама мъже и наръган 7 пъти с нож в областта на гърба и ръцете и едва оживя.

Въпреки че преди седмици Гяуров заяви, че няма да предявява частно обвинение към Райфъла, той поиска обезщетение от 100 000 лева за нанесени му вреди.

По време на разследването стана ясно, че Червенков, който притежава частна неотложна помощ, е поръчал ликвидирането на Гяуров, защото го смятал за свой конкурент. 

В "Хипоталамус" се предлагали същите медицински услуги. Преди време Гяуров заяви, че не познава Райфъла и никога не се е изпречвал на пътя му.

Днес в съда имаше проблеми с конституирането на Гяуров като частен ищец, тъй като се оказа, че искът е внесен от негов защитник, който по време на разследването е бил съдия и е разпитвал свидетели по процеса. Днес обаче с нов адвокат искът за 100 00 лева бе допуснат и Гяуров бе конституиран като частен ищец и обвинител.

Обвиняеми по делото са още няколко души, на които Райфъла е дал мократа поръчка. Тя обаче остана неизпълнена и за това вместо обещаните 20 бона, Райфъла платил само 10.

Процесът продължава със скандали и разпит на вещи лица за здравословното състояние на Атанас Червенков.



Източник: Блиц

Виж коментарите (0)

Още по темата (59):
17.02.2022 Няма мърдане: Райфъла влиза в затвора за 9 години!
22.06.2020 Задържаха пловдивския бизнесмен Райфъла, разпространявал порнографски
материали
10.12.2019 Райфъла е на свобода срещу колосална гаранция!
04.10.2019 Прокурор: С удоволствие ще отида на Малдивите с парите, които спечеля от Райфъла
04.10.2019 Райфъла: Искам да поясня на всички олигофрени, че съм почтен човек
20.09.2019 Райфъла: 5 години ме мотаят за някакво виртуално убийство
Още новини от Новини от Пловдив:
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...
Абитуриенти от Пловдив "подариха" рози на покойната си любима учи...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).