Скандал в ОУ "Димитър Талев": Наказаха учителки, поискали инфо за бюджета!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (27)
16:01 / 18.03.2013
24274
Бивши и настоящи ученици от
ОУ "Д.ТАЛЕВ":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
За пореден скандал и отстраняване на учител в пловдивско училище, алармираха педагози и родители на първокласници в ОУ "Димитър Талев". Днес те внесоха протестна подписка в защита на отстранената начална учителка Любка Бънева до РИО в Пловдив, кмета на район "Южен" и общинското направление "Образование".

В подписката родителите на учениците от 1-ви "б" клас категорично настояват, учителката да бъде върната на работа, защото децата са силно разстроени и травмирани от скандала. От своя страна Любка Бънева обясни, че тя също е подала жалба до инспектора по образование срещу директора на училището за оказване на психически тормоз.

Бънева работи в училището от две години. Първоначално е назначена като възпитател, а от началото на учебната година като класен ръководител на 1 б клас, като договорът й е бил сключен с изпитателен срок от 6 месеца. По думите й обаче, директорът я освобождава от работа, защото на общо събрание е поискала информация от него за бюджета, увеличението на учителските заплати и разпределението на парите в учебното заведение.

Заради въпроси, свързани с финансовото състояние на училището е поискана оставката и на друга учителка - Емилия Янкова. Тя разказа, че след като е отказала да подпише молба за напускане е била санкционирана от директора да дежури по 4 часа след часовете на един от входовете на училището. Янкова също е подала жалба до образователните институции в Пловдив.

Според нея директорът Владислав Витев тормози служителите си, заключва ги в кабинета си и превишава правата си. Тя е категорична, че в момента ситуацията в училището е много напрегната и всичко рефлектира върху учениците. От своя страна кметът на район "Южен" е назначил проверка по случая. До този момент директорът на учебното заведение и началникът на РИО не вдигат телефоните си и не са открити за коментар.

Източник: радио "Пловдив"


Виж коментарите (27)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона
Снимка показва как е изглеждала Главната на Пловдив, когато по не...
Даваме 78 000 лева за близо 100 химически тоалетни в Пловдив
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).