Ситуацията в област Пловдив е овладяна

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:51 / 19.01.2016
1923
Областният управител на Пловдив Здравко Димитров свика на работна среща кметовете на всички общини в областта вчера. На срещата присъстваха и зам.-областните управители Георги Пилев, Владимир Маринов и Иван Антонов. 

Акцент беше актуалната информация за състоянието на региона след падналите обилни снеговалежи през уикенда. 

В повече от общините обстановката се нормализира и авариите по електрозахранването и водоснабдяването са отстранени. Тежко все още е положението в някои населени места в община "Родопи", където вече второ денонощие няма ток. 

Ситово, Лилково и още пет села все още са без електрозахранване, но екипите на EVN работят по отстраняването на авариите. Проблеми има и при водоснабдяването на някои населени места, където помпените станции не работят поради липса на електричество. 

Язовирите в областта са с контролирани обеми и водният им дебит се наблюдава, като се съблюдават конкретните предписания.

Желанието на областна администрация е да се подобри връзката между общините и държавата. Да се работи в посока на оптимизиране на отношенията между централната и местната власт по-добрата координация между тях. 

Предстои информационен ден, в който ще се представят определени оперативни програми. Областният управител заяви, че ще предложи в Пловдив да се състои изнесено заседание на МС, на което да бъдат обсъдени приоритетните проекти за Пловдивска област.

Ще бъдат направени и приемни дни в общините, на които гражданите да могат да обсъждат своите проблеми.

На срещата бяха направени и няколко предложения, като иницииране на конференция по въпросите на енергийната ефективност и запознаване на кметовете с новите изисквания за кандидатстване за саниране на жилищни сгради. 

Оказва се, че повечето общини в Пловдивска област имат големи проблеми с числеността на полицейските подразделения. На много места полицейския състав е изключително намален, а община Лъки разполага само с един полицай. 

В тази връзка Здравко Димитров пое ангажимента да свика работна среща с директора на полицията и шефовете на районните управления в област Пловдив, на която да се потърси решение на проблема.

Виж коментарите (0)

Още по темата (238):
07.02.2017 Пловдив се разминава със снега според последните прогнози
31.01.2017 Важна новина за хората, смятащи, че сметката им за ток е надписана
29.01.2017 Защо пожарната не може да стигне до горяща къща в Куклен?
29.01.2017 Замръзнала улица затрудни спасителна операция близо до Пловдив
29.01.2017 В Пловдив по-студено от Кнежа, вижте къде днес е било най-мразовито
15.08.2016 Готови са изравнителните сметки за отоплителен сезон 2015/16 г.
Още новини от Новини от Пловдив:
Днес маршрутът на автобусна линия 116 ще е друг
За кратко ограничават движението пред кметството в "Източен"
В Пловдив продължава да расте броят на предложенията за работа
Читател: Този хубосник застраши движението в Пловдив заради необе...
Удостоиха посмъртно непрежалимия Алек Попов с голяма награда
Извънредна ситуация с високи води на река Въча край Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).