Сигнали за корупция, свързани с недвижимите паметници на културата в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (8)
19:32 / 14.06.2021
4809
Сигнали за корупция, свързани с недвижимите паметници на културата в Пловдив, е получил културният министър Велислав Минеков. Това обяви той след церемонията по връчването на националните награди "Христо Г. Данов“ в Дановата къща в Пловдив.

"Сигнали за недвижимо културно наследство са в количество, което не мога да насмогна... И от Пловдив. Проблеми с реставрации предимно, с имоти, които са затънали в очакване за решение, за становище...“ – заяви министър Минеков.

"Проблемът е, че Институтът за културно наследство беше унищожен през годините – напълно съзнателно с цел корупция. Но не са корумпирани служителите в НИНКН, а този който даваше последния подпис. Спомнете си кои са били те“ -  категоричен бе министърът.

Министър Минеков обяви, че сигнали и жалби по недвижимо културно наследство получава на бюрото си по 30-40 на ден. Той съобщи, че ще сезира за нарушенията европейската прокуратура, защото не разчита на българската.

Министър Минеков връчи награда "Христо Г. Данов“ на 90-годишния пловдивски писател Георги Стоянов, който бе обявмен за "певец на Тракия и пловдивския край“.

Виж коментарите (8)
Още новини от Новини от Пловдив:
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...
Починала е пловдивчанката, чиято история разчувства мнозина
Млада двойка не хареса живота в Пловдив, осъществиха мечтата си з...
5 места в Пловдив без вода
1/4 от "Рогошко шосе" е почти готова, за повече няма пари


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).