Сигнал: Нито едно куче няма намордник, всички "маркират" територията си там, където дечица играят с топка

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (20)
14:43 / 20.09.2022
10372
"Здравейте, за съжаление се налага да пиша на Вас след многократни обаждания до общинска охрана и 1-во РПУ. Имам дете на 6 месеца, с което всяка сутрин посещаваме парка на ул. "Акад. П. Динеков" (срещу борса "Слънчеви лъчи").

На почти всички входове, както и на няколко дървета в самия парк, има табели, че е забранено за кучета. Въпреки предупрежденията всяка сутрин идват хора с различни породи кучета - от пинчер до немска овчарка и хъски. Нито едно от кучетата няма намордник, всички "маркират" територията си там, където по-големите дечица играят с топка в тревата.

Дори да приемем, че всички кучета са ваксинирани (а те не са), да приемем, че всички собственици чистят след тях (а те не чистят), да приемем, че не носят никакви болести (а някои със сигурност не са ходили на ветеринар отдавна) при изхождане на тези кучета в парка идват и бездомни такива.

А както знаете, за бездомните кучета никой не поема отговорност и грижа. Преди известно време в парка имаше леля на видима възраст около 60 години, която разхождаше хъски. По-скоро то разхождаше нея, защото със скромните си 50-ина килограма тя не може да удържи голямо силно куче. 

Малко след това имаше мъж с немска овчарка, която беше пусната без каишка. Майка с две дечица - едното в количка, другото около 3-годишно, което реши да тича, едва го догони. Немската овчарка подгони детето - на игра, обаче достатъчно, че да го стресне. 

В парка има камери, всичко това може да се види и на тях, но въпреки това изпращам няколко снимки. 

Молбата ми е, ако има възможност, поне две седмици всяка сутрин от 08:00 до 09:00 да има полицай или някой, който има право да глобява нарушителите. С едно-две посещения нищо няма да се промени. А хората, които идват, са едни и същи", пише до Plovdiv24.bg наша читателка.

Коментарите и изводите оставяме на вас! А отговорните институции нека се самосезират!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (20)
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).