Сигнал: Господа управляващи, какво става със заплатите?

Автор: Васил Динев
Коментари (8)
20:22 / 26.03.2022
20495
Господа управляващи, какво става със заплатите? Това попита чрез Plovdiv24.bg редовна читателка на медията ни. Дамата очевидно работи в системата на образованието - тя припомни едно от обещанията на новото правителство.

"Здравейте! Какво стана със заплатите на учителите? А и не само с техните? Беше обещано от 1 април те да скочат с около 12%. Днес сме 26 март. Така ли се мотивират младите учители? С 1200 - 1300 лева чисто на месец? При тези цени и тази инфлация? Несериозно е", счита пловдивчанката.

Припомняме:

Няма работеща икономика без работещо образование. Това заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков по време на представянето на програмата за управление на партията в края на октомври 2021 година.

Според партията основните проблеми в момента на българското образование са ниска функционална грамотност на учениците,  остарелите програми, липсата на млади и мотивирани учители, както и отпадането на 17 000 деца на година от училище.

Според Петков средната учителска заплата трябва да е с 25% над средната за страната.

С около 12% ще се увеличи средната учителска заплата от април 2022 г. Така тя ще достигне 125% от средното възнаграждение в страната, съобщиха от МОН в края на декември 2021 г..

Репортер на медията ни се свърза преди дни с пресцентъра на МОН. Оттам заявиха, че в момента текат преговори с браншовите организации и когато има постигнато споразумение, то ще бъде официално обявено.

Виж коментарите (8)
Още новини от Новини от Пловдив:
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).