Щастливи майки благодарят на Георги Стаменов за строежа на нова детска площадка

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
12:34 / 19.09.2019
2803
Доволни майки благодариха на кмета на район “Централен“ Георги Стаменов по време на инспекцията му на строежа на нова детска площадка зад блоковете на ул. "Кръстьо Пастухов“ №9 и бул. "Цар Борис III Обединител“ №138-140.

Мария Запрянова, която е една от инициаторките за изграждането на съоръжението, бе удовлетворена от новината, че то ще бъде готово до месец. Тя обясни, че в момента със сина си Алекс ходят на площадка от другата страна на бул. "Цар Борис Трети“.

"Блокът на ул. "Кръстьо Пастухов“ №9 е строен през 1965 г. , а този на бул. "Цар Борис III Обединител“ 138-140 – през 1952 г. Аз съм израсла тук, на тази детска площадка, баща ми също е играл на нея“, припомни си с носталгия жената. Тя разказа, че преди много години тук е имало люлки, пързалка и тенис маси, но всичко е било унищожено.

Благодарение на инициативния и деен кмет на район "Централен“ Георги Стаменов обаче детското съоръжение ще бъде възкресено и малчуганите и родителите им няма да обикалят по далечни площадки.

"Много се радвам, че най-сетне децата ни ще има къде да играят“, посочи Мария Запрянова и изказа благодарност за съдействието на Георги Стаменов от свое име и от името на останалите майки в квартала. Площадката е на терен от 140 кв. м. и е подарък от фирма "Техно Акташ“ АД.

Тя ще бъде покрита с противоударна настилка и ще включва комбинирано съоръжение с пързалка, люлки и клатушка. Естествена зелена ограда, широка около метър и половина, ще я обгражда от всички страни, а за допълнителна защита, ще бъде заобиколена и с антипаркинг съоръжения.

Ще има ново озеленяване в градинката около площадката, където ще се засадят цветя и храсти. Ще се монтира осветление, ще бъдат поставени и няколко пейки. Настилката на паркинга, който се намира в близост, също ще бъде изцяло реновирана.

"Радвам се, че децата на район "Централен“ ще имат още едно райско кътче, където да играят, да се смеят и да спортуват, за да растат здрави и щастливи.“, коментира кметът на район "Централен“ Георги Стаменов.

Виж коментарите (5)

Още по темата (787):
07.02.2022 Беляшки се върна в община Пловдив
03.02.2022 Мирослав Беляшки: Не сме се карали с кмета, но ми е болно, че нещата не
вървят!
03.02.2022 Ексклузивно: Зико изгони началника на отдел "Канцелария на кмета и
протокол"!
09.12.2021 Съдът отхвърли жалбата срещу избора на Виктория Михайлова за кмет на
Калояново
25.11.2021 Мнение: Зико вече изцяло владее община Пловдив, заобиколен от послушковци
25.11.2021 Славчо Атанасов към Зико: Прекалено наведената поза в политиката не върши работа
Още новини от Новини от Пловдив:
Тежко е състоянието на момченцето, което пострада при взрив на га...
255 жилищни, 3 административни и 102 други сгради са започнали да...
Дете е прието в болница в Пловдив с опасност за живота
Нагли циганчета стъжниха живота на пловдивчанка пред КАТ
Бивш общинар: Какво пречи Пловдив да е като Монпелие и да има без...
Пловдивчанка: Такива комплексари със спортни екипи и бръснати гла...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).