Шокиращи думи! Проговори майката на загинал на "Найчо Цанов" в Пловдив!

Автор: Васил Динев
Коментари (23)
19:45 / 12.08.2017
58004
Жена, която се представи за майка на момче, загинало в катастрофа в Пловдив, се свърза в отчаянието си с Plovdiv24.bg с молба за съдействие. Става въпрос за ПТП от края на август миналата година, когато на булевард "Найчо Цанов" живота си загуби 20-годишен младеж. Какво каза в тази връзка нашата читателка?

"Миналата седмица след близо година най-после освободиха колата и я върнаха. През това време тя е била на съхранение на паркинга на КАТ Пловдив. В момента е тотално обрана и опоскана, с множество липсващи части. Задигнат е акумулаторът, кабели и всичко, което може да се вземе. Искам да подам жалба. Искам среща с началника на КАТ, откъдето ми казаха, че вторник е приемният му ден, но можел да не ме приеме, да го нямало и т.н. Така ми каза портиерът. Другото ми дете е било на мястото на инцидента, когато колата е вдигната от "Пътна помощ" и много добре знае в какво състояние е било аудито.

Едва сега я освободиха с прокурорско решение. На дъщеря ми са й казали че който от полицаите има такава кола и му е трябвала част, просто си я взима. Това са й отговорили, когато ги е попитала защо колата е в такова състояние. Само двигателят е там. Дори част от скоростта е взета - представяте ли си докъде са опрели. Как е правена автотехническата експертиза на една такава кола, питам аз? Освен това имам съмнения относно самата катастрофа.

Експертизата казва, че шофьорът не е овладял завоя. Има обаче доста разминавания. На кръвната проба няма алкохол и наркотици, а не както са казали двете момчета, които са пътували с него вътре, че е пил. Може например да са го закачали, докато шофира или изобщо да не са били вътре при него. Не може при такова въртене да нямат травми и те. 

Имаше камера на охраняемия паркинг и се помолих на полицията да я взема и се оказа, че няма нито един запис. Според мен е имало и друга замесена кола. Това е втората ми версия. Държах да я огледат дали има удар отзад. Когато попитах изготвящия експертизата, той ми каза "Аз не съм предупреден да гледам дали е ударена отзад от друга кола". Мъката е много голяма за един родител, който си губи детето по такъв начин и искам да разбера истината. 

Отгоре на всичко при закарването в болницата лекарят 15 минути не е бил на мястото си. Бил е отвън пред вратата на спешното. Никой не му е обърнал внимание и той почива при санитарите. Охраната ни го каза това. Не може момчетата, които са били там, да не извикат бърза помощ, а да викат баща си. Чужди хора я викат линейката. Има много разминавания в показанията. Линейката е била без оборудване за такъв случай. Искам истината да излезе наяве. Когато стана катастрофата, аз бях в чужбина"...

Виж коментарите (23)

Още по темата (25):
01.11.2021 Освободиха предсрочно от затвора Ивайло, който причини смъртта на приятеля
си
29.05.2019 Има присъда след трагедията на бул. "Найчо Цанов" в Пловдив
12.08.2017 Загиналият на бул. "Найчо Цанов" е пътувал на задната седалка
12.08.2017 21-годишен е мъжът, загинал на бул. "Найчо Цанов" в Пловдив
12.08.2017 Тежка катастрофа на булеварда на смъртта в Пловдив взе нова жертва
09.11.2016 Кола се вряза в дърво на метър от печално известна спирка в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).