Шофьорът, стъжнил на няколко души миналата Коледа, не каза дори "Съжалявам"

Автор: Георги Василев
Коментари (6)
11:41 / 07.12.2020
8765
20-годишният Петър Георгиев, който подкара пиян БМВ и потроши шест автомобила пред блок 30 в район "Тракия“ дни преди миналата Коледа, днес се изправи пред съда. Той се срещна очи в очи с двама от потърпевшите – Любомир Андонов и Златко Кузов, но запази ледено мълчание и дори не каза "Съжалявам!“, предаде репортер на Plovdiv24.bg. По данни на прокуратурата, щетите нанесени на шестте автомобила са на стойност от близо 12 000 лева, а Андонов предяви граждански иск за 4056 лева.

Припомняме, че малко преди мелето Петър бил с негови приятели в близка дискотека, където пили алкохол. Пред заведението аверите от компанията се скарали заради сметката. Шефът и служителите от охраната се опитали да потушат напрежението, като бил подаден сигнал до Пето РУ. Петър се качил с двама свои приятели в автомобила си, който бил паркиран встрани, запалил двигателя и тръгнал.

На кръстовището на ул.“Съединение“ полицейските служители забелязали автомобила, включили светлинната и звуковата сигнализация на патрулката, но Петър не спрял, дал газ, заобиколил полицейския автомобил и с превишена скорост преминал рязко през тротоара на близкото кръстовище. Последвала гонка. Петър загубил контрол над автомобила си, излязъл вдясно от платното и помлял колите на спящите граждани.

Делото срещу Петър ще се гледа по общия ред – с разпит на свидетели и вещи лица. Първото заседание е насрочено за 13 януари. Адвокатът на подсъдимия опита да върне делото на прокуратурата заради нарушения в обвинителния акт, но искането му не беше уважено от съда.

Снимки от погрома, който спретна Петър миналата година, може да видите в галерията. Първите реакции на съседите, които завариха колите си смачкани – в прикаченото видео!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (6)

Още по темата (11):
20.02.2021 Условна присъда за младежа, помлял 6 коли, но за друго престъпление
13.01.2021 Шофьорчето, потрошило 6 коли в "Тракия", вече плаща за стореното
27.12.2019 Пуснаха под гаранция шофьорчето, което смля 5 коли в "Тракия"
24.12.2019 Потърпевш от екшъна в "Тракия": Приятели ще ми помогнат да си купя
кола
23.12.2019 МВР Пловдив съобщи какви наказания грозят 19-годишния шофьор
23.12.2019 Ето го шофьорчето на БМВ-то, което стъжни Коледата на няколко души
Още новини от Новини от Пловдив:
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).