Шофьорът на автобуса, който прегази жена в Тракия: Нямам вина, не я видях тази женичка!

Автор: Цвети Тончева
Коментари (0)
16:22 / 15.09.2021
3176
"Според мен нямам вина, а вие каквото решите. Много съжалявам, че се случи на мен! Гледах в ляво, в дясно, не я видях тази женичка". Това бяха последните думи пред съда на 65-годишния Кирчо Кирков, шофьор на автобус от градския транспорт, който блъсна и уби на място възрастна жена в жк “Тракия", предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Срещу него е повдигнато обвинение в това, че на 30 юни 2018 година на ул. "Цар Симеон“ в района на кръстовището, образувано от ул. "Гочо Грозев“ и ул. "Цар Симеон“ в ЖК "Тракия", при управление на автобус марка "Исузу“, е нарушил правилата за движение по пътищата и при маневра и по непредпазливост е причинил смъртта на пешеходката А. А. – престъпление по чл. 343 ал.1 б. В пр.1 във вр. чл. 342 ал.1 от НК.

Днес беше представена допълнителната комплексна съдебно-медицинска експертиза на вещите лица. Според нея водачът на автобуса е имал техническа възможност и е можел да избегне удара, дори и пешеходката да се е движела с възможно най-бързата скорост. Другото нещо, което се доказва по безспорен начин е фактът, че на мястото, където жената е пресичала, не е имало маркировка и не е имало пешеходна пътека, посочиха още експертите. Също така, от съществено значение е и нейното психико-физично състояние в момента на пресичането. Тя също е имала две възможности – да избегне пресичането на не обозначено място и да отложи преминаването в този момент.

Адвокатът на подсъдимия насочи вниманието на съда и към факта, че след като не се знае нейното психично състояние в момента на удара, не е ясно какви точно намерения е имала тя първоначално и дали те не са били депресивни и самоубийствени.

В крайна сметка прокурорът по делото поиска за подсъдимия 2 години лишаване от свобода, с 4 години изпитателен срок и отнемане на свидетелството му за право управление за срок от 3 години. Всичко това в резултат на чистото му съдебно минало и липса на сериозни наказания на пътя, както и фактът, че съжалява за извършеното.

Частните обвинители по делото, в лицето на техните адвокати, поискаха същата присъда.

Очаква се всеки момент съдът да обяви присъдата.

Виж коментарите (0)

Още по темата (8):
15.09.2021 Условна присъда получи шофьорът на автобус, който уби пешеходка
21.06.2021 Животът на автобусния шофьор, убил жена, се преобърна
13.05.2021 Главата на убитата в Пловдив жена била под предната гума на автобуса
19.01.2021 Шофьорът, убил с автобус жена в Пловдив, минал през психиатрия, в момента е неадекватен
24.11.2020 Превръща ли се пловдивският съд в COVID дистрибутор?
05.10.2020 Шофьорът, убил с автобус възрастна жена в Пловдив, отказа да се признае за виновен
Още новини от Новини от Пловдив:
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...
Починала е пловдивчанката, чиято история разчувства мнозина
Млада двойка не хареса живота в Пловдив, осъществиха мечтата си з...
5 места в Пловдив без вода
1/4 от "Рогошко шосе" е почти готова, за повече няма пари


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).