Шофьор на ПИМК причини катастрофа, избяга и обвини другия водач

Автор: Георги Василев
Коментари (2)
11:30 / 21.12.2019
16542
350 лева глоба ще трябва да заплати шофьор на транспортния гигант "ПИМК“, който причинил катастрофа, избягал от мястото, а после обвинил другия водач, че е изглеждал неадекватен. Нарушителят също ще трябва да се раздели с книжката си за срок от 3 месеца, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Решението е на административния съд.

Ударът е станал около 14 часа на 23 август, но подробности по случая изплуваха наскоро. На въпросната дата нарушителят управлявал камион на "Пимк" ООД по моста на Адата с посока район "Централен“. На Т-образното кръстовище тираджията се опитал да се престрои за завой на дясно, навлязъл частично в съседната дясна лента, не пропуснал движещата се вече по лентата шкода, която блъснал в предната лява част.

След подаден сигнал до органите на реда от потърпевшия, на място бил изпратени полицейски служители, които заварили единствено две момчета, сред които и пострадалия до блъснатия автомобил, позициониран и непреместван от мястото на удара.

Момчетата заявили, че са разговаряли с водача на товарния автомобил, който ги уверил, че ще премести камиона, за да не пречи на движението, но вместо това напуснал местопроизшествието.

Шофьорът на ПИМК бил призован в районното, където отрекъл случилото се и обяснил, че никога не е виждал въпросните две лица. При повторен разпит заявил съвсем друго - че докато шофирал забелязал катастрофирала кола, спрял, разговарял с момчетата и им дал съвет да се отместят от движението, попитал ги, дали имат нужда от помощ, дори му направило впечатление, че момчетата били неадекватни, сякаш са взимали стимуланти.

При така направените констатации, на шофьорът бил съставен акт – за това, че не е пропуснал шкодата, и че е напуснал мястото на катастрофата.

Сумарно глобата е 350 лева и отнемане на книжката за 3 месеца.

Решението на съда е окончателно.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Шофьори не вярват на очите си какво виждат на булевард в Пловдив
Бивш кмет на район "Южен" поведе листата на "Синя България" в Пло...
Камера засне най-безумното ПТП в Пловдив, по чудо няма загинали и...
Тежко ПТП на кръстовището в Пловдив, на което преди 6 месеца заги...
В Пловдив арестуваха продавачка на сергия
Лекари се борят в Пловдив за живота на блъснатото момиче


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).