Шофьор на 2-3 водки влиза в затвора след въртене на гуми в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (28)
13:24 / 02.10.2020
13428
По обвинителен акт на Районна прокуратура – Пловдив е осъден К. Й., на 42 г., за това, че на 22 август 2019 г. в Пловдив е управлявал лек автомобил БМВ с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 на хиляда, а именно 1,76 на хиляда, установено по надлежния ред с техническо средство "Дрегер Алкотест“ – престъпление по чл. 343б ал. 1 от Наказателния кодекс.

Днес, 2 октомври 2020 г., Районен съд – Пловдив наложи на К.Й. наказание от 2 години "лишаване от свобода“ при първоначален "общ“ режим, глоба в размер на 600 лева и лишаване от правоуправление на моторно превозно средство за срок от 2 години и 6 месеца. До момента К.Й. е бил осъждан няколко пъти, имал е и предходни нарушения на Закона за движение по пътищата.

На 22 август 2019 г., към 4,00 часа сутринта, в Пловдив, К.Й. управлявал лек автомобил "БМВ 320И“ по бул. "Цариградско шосе“. До него пътувала жената, с която живеел, а на задната седалка било нейното малолетно дете на около 7 години. Детето било без предпазни колани. По това време по булеварда се движел автопатрул на 6 РУ – Пловдив, като на полицаите им направило впечатление, че водачът на автомобила правел опасни маневри, а именно - въртял гуми близо до бензиностанция.

Той бил спрян за проверка от полицейските служители. При извършена проба с техническо средство "Дрегер Алкотест“, уредът отчел, че К.Й. шофирал автомобила с концентрация на алкохол в кръвта от 1,76 на хиляда. Установено било, че той не носел в себе си шофьорската си книжка. Пред полицаите заявил, че излязъл, за да си купи цигари, като преди това бил изпил "две-три водки“, а детето го било накарало да върти гумите.

Присъдата на Районен съд – Пловдив не е влязла в сила и подлежи на протест и обжалване пред Окръжен съд – Пловдив.

Виж коментарите (28)
Още новини от Новини от Пловдив:
Опасен елемент притесни пловдивчанин
Честват 50 години от създаването на отделението по диализно лечен...
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).