Шест нови микробуса, две нови леки коли и три дробилки за клони закупи "Градини и паркове"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (15)
15:08 / 05.01.2011
6268
"Икономията от новите дробилки е минимум 100 000 лв. на година и тя ще дойде от това, че тази дробилка намалява обема минимум 10 пъти", каза директорът на ОП "Градини и паркове" д- р Иван Георгиев днес на представянето на новите придобивки на предприятието, предаде репортер на Plovdiv24.bg. 

С други думи, ако сега до депото в Цалапица са ходели 10 камиона, с дробенето на клоните броят на камионите пада на един, който ще ходи до Шишманци. От тук идва икономията на гориво, на хора и най-вече икономията на време. До сега предприятието е работело до 16.00 часа, заради работното време на Цалапица- 15.30 часа. Но тъй като вече клоните ще се дробят на място и ще се извозват в последствие, работното време се увеличава с един час. Респектиращи са 4- те тона клони, с които една дробилка се справя на час. Досега са се режели клоните, товарели са се на камиони и са заминавали за Цалапица, за да се изхвърлят. С новите придобивки тази дървесна маса  ще се кара до Шишманци да се компостира.

ОП "Градини и паркове" се сдобиха с 3 нови дробилки, английски производство на стойност 90 000лв. Шесте нови микробуса и двете нови коли струват на Общината 170 000 лв.

Бусовете са товаропътнически. Броят им се определя от районите в Пловдив-за всеки по един. Целта е служителите на ОП "Градини и паркове" да бъдат по- оперативни и по- мобилни. Могат да превозят 6 човека работници и са снабдени с товарно помещение за косачна и резачна техника.

Въпреки студеното време на презентацията на новите придобивки присъстваше и кмета на Пловдив Славчо Атанасов. "Преди няколко месеца "Градини и паркове" ме помолиха да подсигуря такива дробилки. Те вече са факт. Освен икономиите, носещи на Общината и данъкоплатците, с тези нови машини отговаряме на всички европейски изисквания тази листна маса да се превърне в био маса. Инвестицията си струва. Тя ще бъде изплатена още в първата половина на тази година", каза кметът пред журналистите.


Този браузър не поддържа видео елемента.


(с) ПОТВ

Виж коментарите (15)
Още новини от Новини от Пловдив:
ПП-ДБ: Повече държавна помощ за родителите е грижа за децата
Четвъртокласник от Пловдив впечатли единствения български капитан...
Богослов: Николай Пловдивски се заиграва с евроатлантизма, но не ...
Един от най-великите изпълнители за всички времена е на почивка в...
Лекар от Пловдив: Ние сме с най-добрия обхват в Европа
Днес деца от цялата страна се събират в Стария град


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).