Шест автомобила на дрогирани и пияни шофьори в Пловдив отиват на търг

Автор: Цвети Тончева
Коментари (0)
16:50 / 07.03.2024
6494
В териториална дирекция на НАП Пловдив са постъпили съдебни актове за отнемане на общо 151 автомобила от пияни или дрогирани шофьори, съобщиха за Plovdiv24.bg от пресцентъра на дирекцията. 

Към настоящият момент 6 МПС са готови за включване в търг, който ще се проведе на 20.03.2024 г., а съобщението за търга вече е публикувано на интернет страницата на НАП с днешна дата. 

29 от общия брой автомобили са във фаза на оценка, след която предстои изнасянето им на продажба чрез търг. 

Във фаза на документално проучване, приемане и констатация са 116 автомобила, при която органите по приходите извършват справки за наложени запори, наложени принудителни административни мерки (ПАМ), снабдяване с документи, действия по установяване на местонахождението на МПС, констатиране на състоянието им.

Общо 503 автомобила са били отнети от пияни или дрогирани шофьори до края на февруари в петте териториални дирекции на НАП – София, Пловдив, Велико Търново, Бургас и Варна.

Повечето от тези автомобили са с дата на първа регистрация между 1996 г. до 2004 г. От отнетите автомобили, 48 са в съсобственост, тоест държавата ще може да реализира чрез продажба само ½ част от тях. Затова отнетата част от автомобила се предлага на съсобственика за изкупуване.

Преди да бъде обявен на търг един автомобил, той преминава през две законовоопределени фази:

1 фаза - документално проучване, приемане и констатация. Извършват се справки за наложени запори, наложени принудителни административни мерки (ПАМ), събиране на необходими за продажбата документи, действия по установяване на местонахождението на автомобила и др. На този етап се намират общо 399 автомобила.

2 фаза – оценка на автомобила. Това е етапа непосредствено преди обявяването им на търг. В тази фаза се намират 62 автомобила.

3 фаза – търг. Общо 20 коли са включени в търгове, обявени в Портала за продажби на НАП. За 17 автомобила предстои продажбите да бъдат обявени на сайта на агенцията около две седмици преди датата на търга.

От края на миналата година до 28 февруари са реализирани 5 автомобила – 1 продаден на търг в ТД на НАП Бургас, 3 автомобила са предоставени за нуждите на бюджетни организации от министъра на финансите по реда на ЗНАП, една от колите е купена от съсобственика й.

В началото на март са продадени още два автомобила на територията на ТД на НАП Варна.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Българската общност в Мадрид иска директни полети до Пловдив
Млада психоложка се завърна от САЩ, за да възроди емблематично мя...
Сигнал: Разбит път заради поредния строеж в Пловдив
Десетки излязоха на протест на Главната на Пловдив, искат затвор ...
Сигнал: Препятствие пред мол "Пловдив"!
Стотици хора навсякъде по центъра на Пловдив, опашки се извиха на...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).