Шефът на автогарите научава от Plovdiv24.bg за транспортните промени

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
17:02 / 18.05.2009
3930
От Plovdiv24.bg е научил собственикът на пловдивските автогари Веселин Дошков за подписаната от кмета Славчо Атанасов заповед за промяна на транспортната схема на междуградския автобусен превоз. Това съобщи самият той пред репортер на Plovdiv24.bg. Според него взетото през главата му решение е откровено злонамерено и би могло да се окачестви като атестация за некомпетентността на общинската администрация. Дошков припомни факта, че автогара "Север" е в ремонт и макар че е създадена организация за движение, нови автобуси просто няма как да бъдат приемани. Пътят Пловдив - Карлово също е в ремонт, така че промените биха създали много допълнителни промени за пътуващите. Предварително обсъжданото разпределение на пътникопотока не е залегнало в окончателния вариант на заповедта, което буди пълно недоумение у Дошков. Разпределението на дестинациите така, че да бъде максимално удобно за хората, е пренебрегнато в полза на неясни интереси.

Веселин Дошков разби и лансираната от управляващите теза, че с промените ще бъде отпушен трафикът в централната част на града. Той беше категоричен, че по основните булеварди, по които се движат междуградски автобуси - "Руски" и "Васил Априлов", те представляват под 1% на фона на градските линии, което на практика почти няма да повлияе на трафика. Дошков препоръча, чрез Plovdiv24.bg, на градската управа да потърси причината за инфарктните задръствания в липсата на организация на движението и паркирането безразборно по улиците. Така че премахването на няколкото извънградски автобуса няма да реши ставащия все по-сериозен проблем.

Този браузър не поддържа видео елемента.


(с) ПОТВ

Виж коментарите (3)

Още по темата (3):
18.05.2009 Местят автобуси от "Юг" по другите автогари, разтоварват трафика в
центъра
16.05.2009 Облекчават трафика в центъра с нова схема на междуградските автобуси
30.03.2009 Преразпределение на автогари и нови стоянки за таксита облекчават трафика
Още новини от Новини от Пловдив:
In Memoriam: Иванка Ройдова-Американката вече не е между живите
Майка от Пловдив: Кристиан едва не уби мен и детето ми
Александър Симов и Иван Петков стартираха кампанията на социалист...
Пловдивски общинари викат за Ботев довечера
Последна информация за пожарникаря, върху когото падна огромно дъ...
Без учебни занятия в пловдивско висше училище на 20 май


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).