Шефът на Чистота отрича обвиненията за мръсни улици

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:59 / 03.09.2008
3457
В понеделник на пресконференция в община Пловдив шефът на Организация и контрол на движението Вичо Кузов обвини фирма Чистота, че не почистват добре улиците, което е причина маркировката да не се вижда. Въпреки започналото полагане на нови пешеходни пътеки със светлоотразителни материали преди години, както и полагането на маркировка по нов метод на бул."Източен" и на други места в Пловдив, пътната маркировка в града ни е трудно забележима скоро след полагането й. Във връзка с това шефът на фирмата, почистваща града ни Радослав Кошински опроверга обвиненията:

"Пловдивските улици се мият и метат по график и технология, заложени от Община Пловдив", каза Кошински и допълни: "Миенето им не се различава по нищо от същата дейност в други големи градове в България. Само че в Пловдив маркировката не се вижда, а в другите градове не само се вижда, а е и светлоотразителна. За да не се вижда маркировката може да има две причини - да не се мие както трябва или тя да е некачествена.

След като ние мием по всички правила, а това може да се провери от протоколите в Общината, нека г-н Кузов отговори защо само пловдивската маркировка не се вижда, а в другите градове тя е в по-добро състояние.

Процедурата за избор на изпълнител на маркировка се провеждат от г-н Кузов. Нека той да предостави техническото задание при избор на технология и материали за нанасянето на тази маркировка и след това да се извика външна лаборатория, която да оцени дали маркировката е качествена.

Подобен случай имахме и при ремонтите на асфалтовата настилка и там независимата проверка показа интересни неща. Аз ще помоля кмета Славчо Атанасов да предизвика проверка на стара и полагана преди настилка и тогава да видим защо настилката в Пловдив се зацапва лесно.

Нека господин Кузов не ни демонстрира повече как се мие настилка с кофа вода, сапун и гъба, защото това не се практикува никъде и е смехотворно", завърши Кошински.

Виж коментарите (0)

Още по темата (6):
30.09.2009 Неефективно било да търкат пътните платна като домашен килим
04.09.2009 Д. Цветков: Маркировките са качествени, не е добро почистването
04.09.2009 Маркировките по новите булеварди - нощем добре, а денем?
04.09.2008 Шефът на "Чистота" ще иска независима експертиза за качеството на
асфалта
04.09.2008 Цветков и Кузов не успяха да почистят бул."Източен" с машини, измиха го
ръчно
03.09.2008 Зам.-кметът Цветков ще покаже как трябва да се мие булевард
Още новини от Новини от Пловдив:
Грозна постъпка пред мол в Пловдив
В Пловдив така и не се научихме как се минава през кръгово кръсто...
Важно за родителите на първокласници в Пловдив
Взимат проби от Братската могила, обследват състоянието
"Либхер": Освободени са 58 служители, продажбите са в застой!
20 години затвор за двойното убийство в "Северен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).