Шефове на инспекцията по технически надзор обжалват присъдите си

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
08:42 / 27.05.2010
3849
Дело, образувано по жалба на подсъдимите Васил Георгиев и Венелин Ганчев, ще се гледа днес в Апелативния съд. С присъда на Пловдивският окръжен съд те бяха осъдени на по две години лишаване от свобода при първоначален "общ" режим и четири години "лишаване от право да заема държавна длъжност, свързана с технически надзор, както и свързана с ръководни и контролни функции".

Те бяха признати за виновни в това, че в началото на декември 2006 г. в качеството им на длъжностни лица - Венелин Ганчев началник на Регионален отдел "Инспекция за държавен технически надзор" при Държавната агенция за метериологичен и технически надзор, а Васил Георгиев като началник на отдел Главна дирекция "Инспекция за държавен технически надзор" в качеството му на подбудител е склонил Венелин Ганчев да наруши служебните си задължения, като издаде на ЕТ "Палавър - Веска Николова" разрешение за провеждане на курс за обучение за придобиване на провоспособност за "монтьор на асансьор", без да са били изпълнени изискванията за условията и реда за придобиване на правоспособност за упражняване на тази професия.

Васил Георгиев беше признат за виновен и по обвинение за това, че при условията на продължавано престъпление е затаил истина в писмена декларация, която по силата на чл.29а от Закона за държавния служител се дава пред орган на властта за удостоверяване истинността на някои обстоятелства, като е декларирал, че съпругата му Веска Николова няма търговски, финансов или друг делови интерес във връзка с функциите на администрацията, в която работи.

 


Виж коментарите (2)

Още по темата (3):
15.04.2010 Двама корумпирани висши чиновници обжалват присъди
07.10.2009 2 години затвор за издаване на фалшиви свидетелства за асансьорни техници
07.10.2009 Решават съдбата на корумпирани държавни служители
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).