Сестрата на Кирил Рашков бита с юмруци и електрошокова палка, държала златото в кутии от бонбони!

Автор: Васил Динев
Коментари (14)
15:17 / 26.03.2018
12256
Окръжна прокуратура Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо Йордан С., на 58 г., като подбудител и помагач, умишлено е склонил и улеснил Марин П.,на 46 г., Александър К., на 35 г., и Александър Д,. на 36 г., като извършители, да отнемат, в съучастие, чужди движими вещи от владението на другиго с намерението противозаконно да ги присвоят, като употребили за това сила, грабежът е в особено големи размери и един от извършителите е бил въоръжен – престъпление по чл. 199 ал.2 т.3 във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс, като деянието за Марин П., Александър К. и Александър Д. е извършено в условията на опасен рецидив.

По делото е установено, че на 27 срещу 28 май 2017 г. в с. Йоаким Груево, обл. Пловдив, обвиняемите Марин П., Александър К. и Александър Д., влезли в дома на 71-годишна жена, сестра на Кирил Рашков. Наблизо, в лек автомобил, ги чакал обвиняемият Йордан С. Той предварително бил събрал информация от свой познат за живущите в дома и навиците на пострадалата.  Преди да влязат в къщата, обвиняемите Марин П., Александър К. и Александър Д., си сложили черни маски и ръкавици, като взели със себе си електрошокова палка, свински опашки и черно тиксо. Същата вечер,  към 23,30 часа, те прескочили оградата и проникнали в къщата. Първоначално влезли в една от стаите, където спял роднина на пострадалата жена.

Един от обвиняемите го ударил в тила с юмруци, а другият му вързал краката със свински опашки и въже, както и му сложили тиксо на устата. След това влезли в стаята на пострадалата жена, нанесли й побой с юмруци, удряли я с електрошокова палка, вързали краката и ръцете й с тиксо, като през това време я питали къде се намират златото и парите и ровели из шкафовете и гардеробите в къщата. Жената успяла да им каже, че има 300 лева в чантичка, която те намерили и от която взели парите. Малко по-късно обвиняемите сами открили в дома няколко кутии, от шоколадови бонбони и бисквити, в които имало златни накити,  които взели. След това напуснали дома, като прескочили оградата на къщата и се качили в автомобила, в който ги чакал обвиняемият Йордан С.

Малко след края на с. Йоаким Груево, обл. Пловдив, в гориста местност, отбили автомобили, поставили в найлонова торба ръкавиците, маските и тиксото, които заровили в земята. По пътя изхвърлили телефонните апарати и електрошоковата палка. Разпределили златните украшения на четири равни купчини, като всеки от тях взел по една, след което се разделили.

По делото е установено, че  четиримата обвиняеми отнели  множество златни медальони с нанизани златни монети, кехлибарени топчета, златни синджири с висулки, с религиозни и други изображения, мъжки златни синджири, златна корона с голям червен камък по средата и малки камъни около него, златни гривни, златни монети, златни обици, златни гердани, 40 златни английски лири и други украшения. всичко на обща стойност 457 352 лева.

Четиримата обвиняеми са с мярка за неотклонение "задържане под стража“ и се намират в датвора в Пловдив. Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което са обвинени, е лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Виж коментарите (14)

Още по темата (4):
28.05.2021 28 години затвор за нападателите на сестрата на "Цар" Киро
13.11.2019 На общо 28 г. затвор бяха осъдени нападателите на сестрата на "цар Киро"
21.07.2017 Заловиха тримата, нападнали сестрата на Кирил Рашков
28.05.2017 Пребиха и ограбиха сестрата на Кирил Рашков
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).