Сервиз в "Южен" поставя пешеходци в опасност

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (25)
09:45 / 12.06.2011
9510
"Уважаема редакция на Plovdiv24.bg Искам да ви сигнализирам за сервиз в "Южен" за профилактика и поставяне на газови уредби, който поставя в опасност пешеходците, минаващи покрай мястото", пише на редакционната поща наш читател.

"Обръщам се директно към вас, относно това беззаконие, извършващо се години наред в нашия район", казва още в писмото си гражданинът. Той пояснява, че на улица "Даме Груев"№15, с пресечката на улица "Тарас Шевченко", се намира сервиз за профилактика и поставяне на газови уредби "SK 2007".

"Въпросният сервиз използва абсолютно неправомерно целият тротоар пред приспособения си гараж, блокирайки всякаква възможност за преминаване", смята читателят. Според него, нахалството на този "сервиз" стига дотам, че всеки ден на тротоара пред него паркират десетки коли, принуждавайки пешеходците, основни възрастни хора и майки с деца, да правят рисковани заобикаляния по улица.

"Искам да попитам чрез вашата медия - кой в кметството на район "Южен" е издал разрешение за подобен вид дейности, обхващащи и тротоарите пред въпросния сервиз? И ако е издадена такава - кой ще носи отговорност, ако някоя кола премаже майка с количка и дете в нея? Ако не е издадена - колко години ще са нужни на чиновниците, пребиваващи в модерната си, новопостроена, сграда да видят какво се случва в повереният им от гражданите район?", пита читателят.

"Надявам се писмото ми да създаде необходимия граждански натиск върху чиновниците,
иначе кротко чакащи изборите, с надеждата да запазят местата си. Господа чиновници в кметството, нашите бюлетини зависят от вашите действия или бездействия!", завършва читателят.

Plovdiv24.bg сигнализира кметството на "Южен" за проблема. Секретарят на района, Михаил Казанджиев ни информира за резултати от направената проверка на сервиза за профилактика и поставяне на газови уредби.

"По времето, когато извършихме инспекцията на мястото, не беше констатирано неправомерно паркирането на автомобили, клиенти на сервиза. Въпреки това, връчихме на собственика предписание, това повече да не се случва", каза Казанджиев.

Освен това, служители на полицията са предупредени да правят внезапни и чести проверки на място. Секретарят на кметството е разпоредил в близките дни, служители на района отново да инспектират сервиза на ул."Даме Груев"№15.


Виж коментарите (25)
Още новини от Новини от Пловдив:
Кръгла маса за домашното насилие в Пловдив
Обучение за бърза реакция и евакуация при бедствени ситуации се п...
Теодор Христов, БСП: На пациентите не бива да се гледа като на хо...
Изряден шофьор опита да подкупи полицаи на оживен булевард в Плов...
Пловдивчанин: Надявам се с това предложение поне да имаме някакъв...
Претърсиха обитаван от пловдивчанка имот в близко село, находката...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).