Семейство от Пловдив: Приключихме с този ресторант, явно децата са пречка

Автор: Ивет Калчишкова
Коментари (63)
13:05 / 07.08.2023
123078
Пловдивчанка се оплака от лошо отношение към детето й в известен пловдивски ресторант, видя Plovdiv24.bg в страницата "Забелязано в Кичука" във Фейсбук. Случката е от съботната вечер.

Множество коментари и недоволство заваля минути след публикуването на сигнала.

"Здравейте!

Днес пиша, за да ви предупредя и уведомя за дискриминация спрямо родители с деца и ужасно отношение от ресторант в "Айсберг". Вие преценете дали бихте седнали там и дали бихте позволили така да се отнесат с Вас и детето Ви.

Подчертавам, че миналото лято често вечеряхме там с мъжа ми и дъщеря ми и никога не е имало проблем. Детето ми е от кротките деца и не вдига шум или пък да бяга около масите. Управителят е един и същ, просто направиха ремонт и явно се взеха насериозно…

В събота вечерта с мъжа ми и дъщеря ми посетихме въпросния ресторант за вечеря. Управителят ни посрещна и настани, като видя, че сме с дете на 3,5 години.

След малко се заигра с дете от съседната маса, първо играеха тихо и кротко ту на нашата маса, ту на тяхната, после се разхождаха по пътеката от входа до масите. Не са викали или вдигали шум, не са правили и бели. Не са се навирали и по масите при хората.

След около 30 минути управителя дойде при нас, говорейки тихо, с молбата да изкарам таблет или телефон, да го дам на дъщеря си и да седне без да става, защото хората вечеряли и децата им пречили. Нямах време за реакция буквално, защото господина се изнесе за секунди. Но и не отразих казаното от него. Това е дете на 3,5г, няма как да я вържа и то с телефон или таблет.

След още 10 минути въпросният отново дойде на масата със същите думи, но с още по-тих тон, явно да не се чува. Като добави, да не се притесняваме, че ще говори с родителите на другото дете също. Започнах спор с него, но той не пожела да отговори на въпросите ми, а повтаряше като латерна същото изречение.

Мъжът ми също се опита да му обясни, че това неговото изискване е невъзможно, попитахме го и защо, след като му пречат деца, ни настанява или поне не казва изискванията си на входа. Никакви отговори само повтаряне на едно и също нещо. Махна се от масата и малко след това се покри някъде вътре. Детето ми искаше да яде и само за това я изчакахме, защото тъкмо ѝ бяха донесли яденето. Аз лично не исках и да си плащам, но мъжът ми ме разубеди.

Така нашето посещение приключи там завинаги, въпреки факта, че миналата година ходехме често, празнувахме РД на мъжа ми, в който ден бяхме много важни гости за ресторанта, защото сметката растеше постоянно. Тогава детето ни бягаше и играеше около нас, но нямаше проблеми.

П. П. Преценете сами за себе си, аз Ви предупреждавам, че децата ни не навсякъде са желани и дори са пречка.

В този ресторант явно е забранено за деца или може да ходите с деца, които постоянно са забили в екрана и не издават и звук. Благодаря, че ме изчетохте! Хубав ден на всички!"

Очаквайте позицията и на заведението.

Виж коментарите (63)

Още по темата (4):
10.08.2023 Иво Танев цитира Plovdiv24.bg, обяви се в подкрепа на собственик на
заведение
10.08.2023 Заведенията с много деликатен упрек към някои родители
09.08.2023 Майка: Научете децата си как да се държат в ресторант! Не е приятно, докато вечеряш, топка да хвърчи наоколо!
07.08.2023 Собственикът на ресторанта отговори на недоволната майка: Някои клиенти искат да си пият виното, а аз да тичам след детето им
Още новини от Новини от Пловдив:
Клиентка на такси: Предложих да звънна на полицията, след което м...
"Обезопасиха" счупена шахта в Пловдив с нещо по-опасно
Пловдив може да остане с един китайски ресторант по-малко
ПТП затапи Околовръстното на Пловдив
В Пловдив ГЕРБ-СДС откри кампанията си за изборите на 9 юни за ст...
Почина проф. Петър Луканов


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).