Семействата с репродуктивни проблеми в Пловдив ще получават по-голяма финансова помощ

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:16 / 21.07.2023
1820
Общинскиият съвет увеличи на 3000 лв. максималната финансова помощ, която ще се оказва на гражданите с репродуктивни проблеми на територията на община Пловдив. На последното заседание съветниците приеха промяна в правилника за финансово подпомагане на семейства, двойки и жени без партньор имащи репродуктивни проблеми, жители на община Пловдив, с която максималната сума бе завишена от 2000 на 3000 лв.  През тази година Общински съвет вече гласува 29 хиляди лева, с които бяха подпомогнати 15 кандидатстващи по програмата.

Припомняме, че по данни от доклада на временната комисия по чл. 7 от правилник за финансово подпомагане на семейства, двойки и жени без партньор имащи репродуктивни проблеми, жители на община Пловдив, за 2022г. с оказана финансова помощ са били родени 14 деца, от които две двойки близнаци.

През миналата година Общински съвет е гласувал 5 решения, с които са отпуснати малко над  122 хиляди лева, с които са били подпомогнати жители на община Пловдив, кандидатствали за финансово подпомагане за лечение на безплодие. През 2022 г. временната комисия е изготвила, а Общински съвет е одобрил 69 от подадените 73 заявления за финансова помощ. Данните в доклада показват, че 47 от заявилите участие в програмата продължават своето лечение.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
30 индийци ще карат градски автобуси в Пловдив, дават им жилища и...
В западната част на Пловдив: Вдигат му чистачките, но не му пука
Историческо богослужение на митрополит Николай в Дубай
Как оцеля последното лятно кино в Пловдив?
Инспекцията по труда в Пловдив погва превозвачите за неработещи к...
Ръководителят на проекта за Бетонния мост: До началото на юли ще ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).