Сдружение сезира прокуратурата, ако ЕVN не изпълни съдебно решение

Автор: Мария Морунова
Коментари (4)
15:00 / 11.08.2015
2939
От Сдружението за правна помощ на потребителите (СППП) в Пловдив се заканиха да сезират прокуратурата, ако EVN не изпълни съдебното решение и продължи да събира такса "включване". Това стана ясно на днешната пресконференция на СППП, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Председателят на СППП адв. Димитър Деков припомни, че Върховният касационен съд отмени окончателно и без право на обжалване прилагането на 13-те клаузи от общите условия на EVN България Електроснабдяване, атакувани като неравноправни от Сдружението за правна помощ на потребителите. Сред тези клаузи е и такса включване.

По-рано днес обаче от електроразпределителното дружество поясниха, че клиентите както и досега ще продължат да заплащат цена за възстановяване при прекъсване на снабдяването поради неплатена в срок от тях енергия.

Според друг представител на Сдружението - адв. Мадлен Кавръкова, разходът за включване след "отрязването" на тока е включен в самата цена на тока. Това означава, че не трябва да се прави още едно начисляване, каквато е практиката с т. нар. такса "включване".

От Сдружението заявиха още, че ще изпратят решението на съда до КЕВР, до Комисията за защита на конкуренцията, до комисията по енергетика в парламента, за да поискат изпълнение на това съдебно решение и в другите електроразпределителни дружества в страната.


Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Пловдив:
Процесуални пречки спънаха делото за убийството в Скутаре
Отложиха затварянето на кръстовище в южната част на Пловдив
Снимка от Пловдив стана повод за оживена дискусия
Тя оцеля след жесток удар в Пловдив. Ето как е днес Карина, която...
Прокуратурата съобщи за кървава сцена в Пловдив
Ексклузивно: Бутат един от стадионите в Пловдив и го правят парк?...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).