ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
"Сценични кадри" пренесоха Венецианския карнавал в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:25 / 20.06.2012Коментари (0)2440
©
"Тази година имаме един силен випуск дипломници, повечето са с оценка много добър и отличен". Добрата новина съобщи г-жа Емилия Арабаджиева, дългогодишен директор на единствената в България и на Балканите Национална гимназия за сценични и екранни изкуства (НГСЕИ) - Пловдив. 

Вчера нейните възпитаници демонстрираха своя талант и умения като актьори, гримьор-перукери и художник - декоратори в изложбената зала на мол "Галерия Пловдив". 

Първи на импровизираната сцена с кратко дефиле представиха дипломните си работи дванадесетокласниците от специалност "Театрален грим и перуки". 8-те зрелостници "заразиха" Пловдив с атмосферата на Венеция. Облеклото, перуките, грима, маските на моделите бяха подчинени на темата "Венециански карнавал". Някои от зрелостниците, като Мартина Колева, например, освен грима и перуките, бяха изготвили сами и шапките, маските, а с частичен бодиарт добавиха аксесоари като ръкавица. 

"Групата е от 8 завършващи, 60 процента, от които са готови гримьор -перукери и могат да работят в театъра и киното", даде своята оценка г-жа Емилия Арабаджиева. Тя искрено аплодираше, заедно с останалата публика, и актьорите десетокласници, които изпълниха с много настроение лични етюди - пластични, само на музика, без говор. 

Според директорката 90 на сто от децата випуск 2012 в специалност "Театрален, кино и телевизионен декор" чудесно се справят с всякакъв вид задачи. През годината те са работили по поръчки на малки театрални колективи, както и на професионални трупи. Сега представиха в изложбената зала на мол "Галерия Пловдив" копия на ренесансови портрети на немския художник Ханс Холбайн, копия на стари географски карти, фризове от египетска гробница, пластични икони. 

Според Емилия Арабаджиева 8-те зрелостници са готови за художник - декоратор - да творят театрална живопис, пластика и бутафория. Повечето от тях обаче първо ще кандидатстват във висше учебно заведение. К
©
ирил Диков, например, който завършва 12-ти клас специалност "Декор", е решил да си опита късмета в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство. Освен, че рисува, той свири и на китара. "Това образование ни дава възможност директно да работим в театър и кино продукции", отговаря Кирил на въпроса какво ще прави ако не го приемат. 

"40 процента от завършилите "Сценични кадри" намират реализация в посока приложно изкуство - телевизия, кино, куклени и драматични театри", цитира статистиката г-жа Арабаджиева. 60 процента продължават във висше учебно заведение. 

"Надяваме се да имаме повече кандидати за НГСЕИ тази година, за да подберем наистина талантливи деца", настройва се вече на кандидатска вълна г-жа Арабаджиева.

А всичко сътворено от випуск 2012 на "Сценични кадри" - кукли, картини, икони, маски, карти, пловдивчани ще могат да разгледат в изложбената зала на мол "Галерия Пловдив" до края на лятото.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Моторни спортове
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Детско-юношески футбол
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: