Савина Петкова, "Браво Пловдив": Трябва адекватно разпределение на бюджета към 6-те района на Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:03 / 15.10.2023
1846
"Пловдив има прекрасен център, но градът е много повече от това. Кварталите на града не са просто спални – те са витална част от града, която трябва да бъде подобрена, облагородена и приобщена", заяви кандидатът за кмет от "Браво, Пловдив" Савина Петкова.

Основен  акцент в програмата й е действителна децентрализация, която да даде възможност на районните кметове да реализират своята политика.

"Държавата няма воля за реална децентрализация, но през местните наредби и решения на Общинския съвет в Пловдив може да я реализираме. На първо място трябва адекватно разпределение на бюджета към 6-те района на Пловдив. Така всеки районен кмет ще има самостоятелен  бюджет, който не зависи всеки път през прекрояване на бюджета", каза Петкова. 

В програмата й също е залегнало и активна работа с районните кметове за превръщането на открити зони в кварталите като места за култура и оборудването им с необходимите технически средства. След това може да се пренасочват и организират събития от градския център към кварталите.

"Гъвкаво финансиране на археологическите проучвания извън централната градска част и оформянето им като музеини комплекси на открито – като археологията на Голямата могила в район "Южен". Също така включването на новоразкрити обекти в туристическите маршрути, предлагани в града, за да се има разпределение на потока от туристи из града, не ексклузивна концентрация в централните част", каза кандидатът за кмет от гражданското сдружение.

Тя смята още, че кметът на Община Пловдив заедно с районните кметове трябва да направят цялостна концепция за изграждането на нови паркове и зелени площи. По този начин като се определят терените може да се започне и заедно тяхното  реализиране, а там където има нужда дори да се отчуждят терени.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Виж коментарите (0)

Още по темата (937):
05.04.2024 МВР с остра реакция към Кирил Петков и Атанас Атанасов
01.03.2024 Нов общински съветник в Пловдив
21.02.2024 ВАС реши: В Панагюрище ще има нови кметски избори
16.01.2024 Момчето, което показа мускули, докато се брояха бюлетини, остана без
заплащане
05.01.2024 Иван Петков напуска ръководството на ГС на БСП – Пловдив, избраха нов председател
23.12.2023 Глобяват самозабравили се партии в Пловдив?
Още новини от Новини от Пловдив:
МВР министърът: Какво има да се коментира? Не виждате ли останкит...
Пловдив е един от най-големите доставчици на хранителни стоки
Вижте как осъмна лобното място на Кристиан и Теодора на бул. "Рус...
Любимци на публиката идват в Пловдив
"Дни на музиката в Балабановата къща" в предаването "Цветовете на...
Рали шампион: Ако аз трябва да мина с 200 км/ч по този участък пр...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).