Санираха училищата в "Източен" с над 5 милиона лева

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:32 / 11.09.2008
1054
Продължава санирането на училищата и детските градини в район "Източен", съобщи кметът Иван Тотев. Въпреки строителните дейности обаче учебната година във всички училища ще бъде открита на 15-ти септември и децата ще започнат занятията навреме. Строително-монтажните работи в сградите са приключени, продължава да се работи единствено по външните фасади, което няма да попречи на учебния процес. Фирмата-изпълнител "Енемона" е задължена да наеме допълнителна охрана, която да следи за безопасността на учениците. Кметът Тотев припомни, че санирането в учебните и детски заведения в район "Източен" се извършва по спечелен от администрацията проект по международен фонд "Козлодуй" на стойност 5 милиона и 200 хиляди лева. В училище "Петко Р. Славейков" в кв. "Каменица" санирането приключва - старата дограма вече е сменена с нова трикамерна ПВС дограма, стъклата са нискоемитийни, поставена е топлоизолация. Училището ще посрещне децата обновено и с модерна визия.

Иван Тотев и заместникът му Петър Петров на 15-ти септември от 9.30 часа ще присъстват на откриването на новата учебна година на СОУ "Найден Геров".

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
На 27 км от Пловдив: Едно от най-уникалните места на света с крис...
Днес маршрутът на автобусна линия 116 ще е друг
За кратко ограничават движението пред кметството в "Източен"
В Пловдив продължава да расте броят на предложенията за работа
Читател: Този хубосник застраши движението в Пловдив заради необе...
Удостоиха посмъртно непрежалимия Алек Попов с голяма награда


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).