Самоубилият се в Кючука мъж загубил зрението си преди няколко седмици

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:07 / 29.10.2018
20089
56-годишен мъж реши сам да сложи край на живота си и се хвърли от четвъртия етаж на жилищен блок в район "Южен“. Инцидентът е станал в ранните часове на днешния ден – между 6:30 и 7 сутринта, в панелка в началото на улица "Стефан Стамболов“ в Кючука. За смразяващия инцидент вече са разбрали всички комшии от входа. Съседката от първия етаж чула тъпия удар на тялото, което е паднало в градинката зад блока, но е помислила, че някой отново е хвърлил чувал с боклук от терасата си. Друг случаен минувач, обаче, видял как мъжът лежи безжизнен на тревата и веднага сигнализирал на полицията.

Към мястото веднага са били изпратени униформени служители, които да обезопасят мястото на инцидента. Когато екип на "Марица“ пристигна в квартал "Кючук Париж“, изстиващото тяло вече беше покрито с аленочервен чаршаф и оградено с полицейска линия. За спокойствието в квартала се грижеха двама служители на местното РУ, които чакаха колегите им да извършат оглед.

Съседи разказаха, че скочилият от четвъртия етаж се казва Красимир Д. Мъжът живеел в блока от самото му построяване – през 1979 година. Загубил зрението си преди няколко седмици и оттогава живеел в големи мъки, тъй като нямало кой да го гледа. Жилището на улица "Стефан Стамболов“ Красимир делял с 83-годишната си майка, която нямала възможност да се грижи за него.

Други комшии разказаха, че снощи до късно през нощта от апартамента са се чували скандали, викане и тропане. Красимир е искал да скача, а роднините му се канили да го вързват, за да не може да сложи край на живота си.

Мъжът е заявявал намерението си да полети от терасата и преди това: "Често казваше, че ще се хвърля и ми обясняваше как не издържа вече. Вървеше по входа, чукаше на вратите и молеше съседите за ядене, пиене, цигари, дори лимонада“ разказа съседа Костадинов.

Преди няколко дни Красимир паднал на стълбите и не успял да се качи до апартамента си. Наложило се комшиите да го спасяват и качват догоре. Случвало се е и да краде от избите на етажната собственост.

"Красимир живееше труден живот и много страдаше през последните седмици. Явно това го е подтикнало към самоубийство. Жалко е, че много българи вече са докарани до това състояние на безпомощност и не виждат друг изход, освен смъртта“, коментираха съседи.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).