Само в Plovdiv24.bg: Удар срещу олигархията в Пловдив! 21 декара стават парк вместо строителна площадка

Автор: Васил Динев
Коментари (12)
09:05 / 22.03.2019
29308
Сериозен удар ще понесат инвестиционните намерения на едрите капиталисти в Пловдив, научи ексклузивно Plovdiv24.bg. Още вчера ви информирахме, че общинският съветник от БСП Иван Петков подема инициатива да спаси белите дробове на града от лапите на олигарсите и техните инвестиционни намерения в строителството.

Темата още днес има своето продължение. Медията ни научи, че едно от най-скандалните застроявания в града ще бъде спряно. Става въпрос за 21 декара зелени площи в район "Западен", в близост до мол "Пловдив" и булевард "Свобода".

С инвестиционно намерение печално известната вече фирма "Младост Алфа" ЕООД, искаше да закупи имота. Предложението бе гледано на сесия на ОбС, като предизвика бурни дискусии. Някои от съветниците изказаха съмнения, че зад тази фирма се крият инвестиционни намерения на един от най-големите алкохолни производители в Пловдив, но пряка връзка между фирмите няма. 

Plovdiv24.bg научи, че сделката окончателно няма да се случи. На комисии днес ще се обсъжда предложението търгът да бъде спрян, а следващата седмица - имотът от публично-частна собственост да се превърне в публично-общинска.

Предложението ще бъде гледано на следващата сесия. Ако бъде прието, медията ни научи, че общинските съветници ще внесат предложение на район "Западен" да се отпуснат пари за проектиране на нов парк върху тези 21 декара.

Виж коментарите (12)

Още по темата (4):
28.03.2019 Кацарски за терена в "Отдих и култура": Това е активност на Общината
28.03.2019 ОбС Пловдив реши: 21 декара край Гребната ще бъдат парк!
26.03.2019 Официално: Отменят решението за продажба на 21 декара в "Западен"
15.11.2018 Общината спечели важно имотно дело, прави паркове
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).