Само в Plovdiv24.bg: Проговори бизнесменът, обвинил градската управа в рекет, иска оставки

Автор: Цвети Тончева
Коментари (23)
17:35 / 24.08.2021
25652
Собственик на верига за бързо хранене в Пловдив обвинява в индиректна репресия кмета на Пловдив Здравко Димитров. Пред камерата на Plovdiv24.bg той твърди, че е притискан от виден бизнесмен в Пловдив, който парадира с огромно влияние в общината. 

"В разговор между нас направо ми каза, че е човек на кмета и може всичко да си прави. Той е човек с власт, без дори да е на длъжност в общината. Той директно вдига телефона и им нарежда какво да правят“, казва 35-годишният Мартин Бурнарски и добавя:

"Именно той инициира множество проверки на Пловдивския общински инспекторат в рамките на няколко месеца, които да  констатират мои нарушения. Целта е да освободим обектите за техния човек и да дадем, или подчиним готовия бизнес на него“.

Бурнарски упорито отказва да назове по име овластения бизнесмен, под предлог, че е подписал документи за конфиденциалност. Но между другото подмята, че този господин е собственик на частни кина в Пловдив.

Въпросният бизнесмен казвал още на Бурнарски:

"Аз ти предложих място на центъра, отказа ми, ако искаш да продължиш, говорих с нашите хора да те оставят. Те категорично отказаха, искат да те махнат на 100%. Ще ти го кажа направо: "Предложих на моите хора, ако аз взема мястото на твоята фирма, ти да си останеш да си работиш и ще се разберем какво ще даваш“.

Бурнарски продължава:

"Разбрах неофициално, че същият бизнесмен е съученик с кмета на Пловдив, децата им си ходят на почивки в чужбина. Активист е бил на ГЕРБ. Разбрах, че той е бил спонсор на ГЕРБ по време на местните избори и като цяло обстоятелствата говорят по-добре", твърди още Мартин и показва актове и други документи, като свидетелства за репресията.

"Ние няма да спрем до тук", казва пък неговият партньор Ахмед Бей.

"Ще се борим за оставките на Здравко Димитров, Величко Родопски и Борислав Димов и другите му кадри, докарани от Областна управа в ПОИ, които действат като мутренска групировка от 90-те години. С нас се свързаха още хора от малкия бизнес, които не се страхуват. Ще се борим докрай".

"Не е честно да репресираш малък бизнес и да се опитваш да го вземеш наготово, след като е оцелял, въпреки ковид кризата. По-лесно е, отколкото да го създадеш сам", допълва още Ахмед Бей

Поместваме цялото интервю!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (23)

Още по темата (9):
13.06.2022 Зико за ареста на Борислав Димов: Има си органи
10.06.2022 Ексклузивно: Пуснаха Борислав Димов от ареста
09.06.2022 Арестуваха бивш шеф на Пловдивския общински инспекторат
02.12.2021 Казусът "Бурнарски срещу кмета" стигна до Спецпрокуратурата
28.08.2021 Дайте ми рекетьора! Ами дайте му го на Зико и да видим какво следва
26.08.2021 Бурнарски: Кметът ме познава, преди му се оплаквах и от Кацарски! Няма да спра дотук!
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).