Само в Plovdiv24.bg: Полицаят от вчерашната катастрофа - без книжка, "Гражданска" и годишен технически преглед!

Автор: Мария Морунова
Коментари (184)
10:56 / 30.09.2015
35511
Един от потърпевшите във вчерашната катастрофа на бул. "Македония" - шофьорът на аудито Виктор Копанов, ще обжалва акта си от КАТ. Това обяви самият пред Plovdiv24.bg.

По думите му той не е виновен за катастрофата, намерил е запис на инцидента, който ще бъде предоставен на полицията, за да докажете тезата му.

Направил е и снимки на пострадалите автомобили, които също ще бъдат предоставите на органите на реда. Очевидец ще потвърди думите му. А ако се наложи, ще заведе и дело.

"Според мен водачът на БМВ-то извърши неправилно изпреварване на колона от автомобили, спряла на място, но е пресякъл непрекъсната линия на платното за движение. Съответно аз използвах предимството, което спрялата колона ми дава, за да мина. 

Аз бях спрял на "Стоп" и от двете ми страни - ляво и дясно, до светофара беше затворено от автомобили, но имах междина, която да използвам, човекът преди мен ми даде предимство и аз можех да завия наляво. 

Но в този момент водачът на БМВ-то връхлетя върху мен, защото караше с много висока скорост и колата ми отскочи 3 метра назад. Няма как да кажа с колко точно е карал, защото нямам техническо средство, с което да измеря. Споделих на място с катаджиите, които дойдоха, те поискаха да удостоверя това си твърдение", разказа Копанов.

Той обясни още, че докато са дошли полицаи от Първо РПУ, свидетели не са останали, но е поискал видеото. Опитал се да обясни на полицаите, но тяхната реакция била, че не е необходимо да им дава записа, тъй като е ясно, че той е виновен, защото е излязъл от път без предимство, отнел е предимството на БМВ-то, в резултат го е блъснал.

"В последствие се оказа, че шофьорът на БМВ-то е полицай, аз още  на място забелязах, че има шушукане между катаджиите и изведнъж рязко спадна интересът им към търсене на свидетели, записи и т. н. И обявиха, че аз съм виновен. Самият водач също започна да става агресивен към мен", допълва Виктор.

Той добави и още интересни подробности. Когато е отишъл да си вземе акта, е видял и актовете на шофьора на БМВ-то. Съставени са му два - един за неправилно изпреварване и пресичане на непрекъсната линия и един за липса у него на шофьорска книжка в момента на ПТП-то, "Гражданска отговорност", на годишен технически преглед, на талон към свидетелството за управление. В БМВ-то е било и детето на шофьора, което е било без транспортно столче.


Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (184)

Още по темата (3):
29.09.2015 Ексклузивно: Вижте видео на катастрофата от тази сутрин и преценете кой е виновен
29.09.2015 Участник в мелето: Колегата е виновен, но се оказа полицай и го
покриха!
29.09.2015 Тежка катастрофа затвори ул."Македония" тази сутрин, има пострадало
дете
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).