СОУ "Константин Величков" е домакин на международна среща

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:31 / 11.10.2016
4542
Бивши и настоящи ученици от
СОУ "Константин Величков":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
СОУ "Константин Величков" в Пловдив е домакин на международна среща по проекта "Заедно играем, заедно побеждаваме: Развиване на социални умение и включващо образование чрез спорт и дейности на открито" по програма "Еразъм". 

Младежи от Исландия, Италия, Испания, Турция, Литва и Румъния гостуват в домовете на българските ученици.  Гостите бяха посрещнати от директора на учебното заведение Диана Райчева. Пръстващите бяха поздравени от децата от подготвителната група в училището.

Учениците от клуб "Тепсихора" вдигнаха настроението в залата. Празничната част на програмата завърши с българско хоро, на което спонтанно се хванаха и част от чужденците.

В следващите 5 дни децата и преподавателите им ще имат възможност да общуват и да учат, да разберат много за страните си.

Главен координатор на проекта е Ана Рита Фарина от Италия. Интернационалната група вече е била в Испания и Литва, сега представителите на прибалтийската държава очакват с нетърпение посещението в Пловдив. Неда Грималайте-участник в проекта казва, че иска да научи повече да града и архитектурата и да опита българска храна

5-дневната програма е изготвена от българския координатор на проекта Красимира Иванова. Всички са категорични, че срещите наистина са като училище за живота, защото не всичко може да се научи от книгите.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Без учебни занятия в пловдивско висше училище днес
От днес за две седмици затварят възлово кръстовище в "Южен"
Българската общност в Мадрид иска директни полети до Пловдив
Млада психоложка се завърна от САЩ, за да възроди емблематично мя...
Сигнал: Разбит път заради поредния строеж в Пловдив
Десетки излязоха на протест на Главната на Пловдив, искат затвор ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).