СНЦ “Бизнесът за Пловдив“ вече е част от глобалната мрежа на бизнес-елита

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:52 / 30.11.2019
3264
СНЦ“Бизнесът за Пловдив“ вече е част от глобална мрежа на бизнес-елита

Председателят на СНЦ“Бизнесът за Пловдив“  - инж. Атанас Рогачев и членове на Сдружението се срещнаха с представители на Върховния съвет на   "Стратегическа коалиция на европейски бизнес асоциации“ /SCEB/ .  Икономическия и образователен напредък на европейските граждани е основна мисия на Стратегическата коалиция. Общите  цели на двете организации са добра основа за бъдещо партньорство – отбеляза инж.Рогачев при откриването на срещата.

 Това е първото представяне на глобалните цели на SCEB пред пловдивския бизнес. “Активността и  добрата репутация на "Бизнесът за Пловдив“ го превръщат в наш естествен партньор“  – сподели Николай Божилов – президент на SCEB за България.

Само за една година -  2019  - SCEB откри национални представителства в Румъния, Молдова, Турция, България, Гърция. В следващите две години предстои създаването на офиси и в големите европейски столици.

SCEB работи в две основни направления - преки бизнес контакти между фирми с доказана репутация. Във всяка държава са изградени по 20 секторни групи от различните области на икономическа активност, в които участват успешни бизнес- лидери, водещи експерти, консултанти . Ангажимент на тези съвети е създаването на Бяла книга, която оценява сектора и представя анализа пред институциите. Чрез Бялата книга бизнесът дава обратна информация на законотворци,  на регулатори, на изпълнителната власт. "Ние не критикуваме, ние даваме решения“ – подчерта при представянето Мехмед Сумероглу – президент на SCEB.

Европа на регионите е приоритет, поставен от европейската комисия за следващия програмен период. Развитието на мрежа за обмяна на знания и бизнес е важна посока в работата на СНЦ“Бизнесът за Пловдив“.

На срещата присъстваха и представители на Двустранната търговска камара България – Румъния с конкретен интерес, заявен от румънски компании.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Забавен надпис на автомобил в пловдивска регистрация предизвика ф...
Район "Северен" се подготвя за нови ремонти на улици и тротоари, ...
Пловдивчанин поиска глобяване на пешеходци: Тази игра на руска ру...
Сигнал: Сервизаджии образуваха ново сметище в Пловдив
Удар между коли затапи Околовръстното на Пловдив, има полиция
На празник като на празник, район "Южен" се отчете


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).