С мисъл за хората! "Чистота" прави специално звено за поддръжка на зебри

Автор: Мариана Панчева
Коментари (1)
16:06 / 05.09.2017
3545
Пловдив прави решителна стъпка в посока целогодишно поддържане на пешеходните пътеки и уличната маркировка, предаде репортер на Plovdiv24.bg. "Искаме още тази година да имаме екипи, които дори и в зимния сезон да се грижат за доброто състояние на пешеходните пътеки, особено тези около училищата", заяви шефът на "Чистота" Иван Стоянов. През снежните зимни месеци пък, когато боядисването на маркировката е невъзможно, служителите ще се занимава с друга общинска инфраструктура - стълбове, премахване на графити, боядисване на общински сгради.

Новото звено ще е към общинското предприятие и ще е съставено от 7 души. 

"Досега не можехме да извършваме тези дейности, защото бюджетът на "Чистота" е изцяло от такса "битов отпадък" и не може да се изразходва за други дейности освен комунални", коментира Стоянов. С новото звено това ще се промени, то ще има отделен бюджет, гласуван от Общината, който ще се изразходва за закупуване на машини, който ще ще маркират, за работно облело, работни заплати и застраховки. 

Преди да станат факт обаче, промените в структурата на "Чистота" ще трябва да бъдат одобрени от местния парламент на сесия през есента. 

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив
Любими изпълнители ще пеят в Пловдив в подкрепа на обществено зна...
Академичният съвет на АМТИИ-Пловдив избра заместник-ректорите си
Адвокат от Пловдив: Днес се разправях с групичка келеши, гледат т...
Кметът на Пловдив свиква партиите на консултации
МВР Пловдив лови нарушители


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).