С камери и патрули пазят пеещите фонтани

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
14:21 / 24.11.2009
3774
Задължително ще поставим видеонаблюдение, СОТ и по-масивна врата на бараката с техниката за озвучаване, както и будка с постови на "Общинска охрана" до пеещите фонтани в Цар Симеоновата градина, заяви зам.-кметът Руси Панчев. В момента общината дава 220 000 лева за ремонт на фонтаните и след като той завърши, трябва съоръжението да се охранява добре, коментира още Панчев. Там ще се поставят нови дюзи, нови модерни системи за осветление и озвучаване, които ще се командват компютърно и не бива да допуснем някой да си направи домашна цветомузика с тях, каза още Руси Панчев.

Както Plovdiv24.bg писа още преди дни, работници на фирма "Технострой 2000" - Разлог подменят старите меки връзки между помпите с нови от неръждаеми метални тръби. Фирмата трябва да завърши ремонта за 60 календарни дни, считано от 19 октомври. До момента са ремонтирани водните помпи и са подменени електрическите кабели. Напрежението на електрическата инсталация се намалява от 220 на 24 волта, за да няма инциденти.

Закупена е и специална италианска аудиотехника, която ще озвучава водните феерии. За охраната на обновеното и модернизирано съоръжение най-вероятно ще бъде сключен договор с "Общинска охрана", обясни Панчев. Ще се увеличат и патрулите, защото човешкото присъствие е най-важно, то има силна превантивна функция, допълни още той.

В същото време за подобряването на сигурността в цялата Цар Симеонова градина е нужно да се изгради система за видеонаблюдение с минимум поне 30 камери с висока разделителна способност. Специален софтуер ще включва камерите, когато в периметъра им преминат движещи се обекти. Ще търсим възможности за финансиране по Оперативна Програма "Регионално развитие" за устойчива градска среда. Ако това се окаже невъзможно, ще търсим варианти за финансиране от общинския бюджет догодина, обясни още Руси Панчев.

Този браузър не поддържа видео елемента.


(C) ПОТВ

Виж коментарите (2)

Още по темата (33):
21.04.2023 Само една фирма иска да поддържа топ атракцията на Пловдив
22.03.2012 Пеещите фонтани с водни стени и специално осветление
20.08.2011 Пеещите фонтани отново актуално място за срещи
17.08.2011 Общината: Проблемът със зеленясването на водата в Пеещите фонтани ще бъде решен
17.08.2011 Умуват дали да оборудват с чип лебедите в Пеещите фонтани
15.08.2011 Общината помага на футболните клубове в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Кръщават алея в Пловдив на името на Милчо Левиев
Горан Благоев: Николай Пловдивски в един момент може да каже "Гла...
РЗИ: Семейство от Пловдив е с коклюш
Прокуратурата проверява шофьорче, карало със 170 км/ч по Асеновгр...
Още едно бижу заблестя в Пловдив
Пловдивската журналистика осиротя! Загубихме голямо име


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).