С богата седмична програма СУ "Вапцаров" отбеляза своя патронен празник

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:03 / 02.12.2022
1121
Седмицата на патрона в СУ“ Н. Вапцаров“ бе свързана с честването на Патронния празник, който се отбелязва за 53-ти път.

Тържествата започнаха в понеделник 28.11.2022г. с рецитиране от ученици на емблематичното стихотворение "Вяра“, което прозвуча от иновативния училищен звънец. Така цялото училище бе огласено от стиховете ".. За него –Живота- направил бих всичко…“ Това бе и темата, обявена на конкурса за есе при учениците от гимназиален етап. 

Стартира и конкурсът за най-добра рисунка на тема: "Ти ме вдъхнови“, като най-добрите творци бяха наградени от директора на училището.

Проведе се "Състезание на точните науки“ в училищната кинозала, което донесе много награди на знаещите и изявени ученици.

По традиция в литературната сряда се организира среща с поета Иван Странджев. Учениците имаха възможността да се запознаят с творчеството му и да зададат своите въпроси. Тази среща ще се помни дълго от школските възпитаници.

Проведе се и традиционното четене на Вапцарова поезия от по-големите ученици на по-малките в начален етап, както и  "Състезание по краснопис на стихове от Вапцаров“ за учениците от начален етап, а по-големите посетиха паметника на поета и поднесоха цветя. Останалите ученици заедно с класните си ръководители, проведоха уроци по родолюбие в школската библиотека, където има оформен кът на Патрона.

Кулминацията на празника бе телевизионното предаване –" Ние Вапцаровци“ с различни рубрики-Новини, Спортна емисия, Прогноза за времето, Господари на ефира, Време за мода. В рекламните паузи публиката се наслади на танца на нашата адреналинка Ани Пашова и изпълнението на китара на Мария Рогачева и нейния преподавател. В края на предаването, участници, зрители и учители изпълниха заедно стихотворението на Вапцаров " Вяра“.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчани гневни на новите порти на Източната порта: Като в зат...
В Пловдив жена получи бяла роза - някои разчетоха това като злове...
Пловдивчанка за Централна поща: Огромното й постмодерно туловище ...
Община Пловдив дава близо 2 млн. лв. за контрольори за лечебните ...
Музеят на авиацията с вход свободен днес
Единственият булевард в Пловдив, по който не минават автобуси?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).