С атрактивно шествие стартира "Дефиле на младото вино 2013". Елате в Стария град и опитайте вълшебния еликсир!

Автор: Мария Морунова
Коментари (3)
16:06 / 22.11.2013
5487
Петото поред "Дефиле на младото вино" в Пловдив официално бе открито, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Събитието започна в 13.00 часа днес пред Община Пловдив с концерт на оркестър "Тракия". След това бог Дионис поведе Дефилето към Лапидариума в Стария град. По пътя към шествието непрекъснато се присъединяваха хора.

При Лапидариума на специално изградена сцена Дионис покани официалните гости, които да дадат старт на тазгодишните дни на младото вино. Сред тях бяха зам.-министърът на земеделието Явор Гечев, депутатът от ГЕРБ Менда Стоянова, кметът на Община Пловдив Иван Тотев, областният управител Венцислав Каймаканов, председателят на ОбС Илко Николов.

Зам.-министър Гечев пожела на пловдивчани да продължат традицията за провеждането на "Дефилето на младото вино".

"Нека чрез такива мероприятия да се популяризира българското вино извън пределите на България", пожела още Гечев.

"Все повече и повече винопроизводители се включват всяка година в дните на младото вино в Пловдив. Тази година участват над 25 винарски изби, дано догодина да отчетем още повече", заяви кметът Тотев.

Под звуците на музиката на Теодосий Спасов зам.-министър Гечев и кметът Тотев отвориха първата "Бъчва на младото вино" и пожелаха "Наздраве".

С повторен концерт на оркестър "Тракия" всички гости напълниха чашите се с вино и си казаха "Наздраве".

Припомняме, че "Дефилето на младото вино" ще продължи до 24-ти ноември включително. Според организаторите най-малко 30 тона младо вино очакват посетителите на петото издание на "Дефиле на младото вино" тази година.

Всеки желаещ да се наслади на младо вино реколта 2013 трябва да закупи билет с жетони предварително или във всяка къща, в която се предлага дегустация. Жетоните са включени в цената на билета. Цената на основния билет остава непроменена от 2009 г. - 3 лв. Ще бъдат пуснати и ограничено количество билети по 5 лв. с включена в цената брандирана винена чаша. Допълнителни жетони могат да се закупят на място във всяка от къщите.

Локациите на празника са: галерия "Златю Бояджиев", галерия "Енчо Пиронков", къща "Георгиади", къща "Недкович", къща "Хиндлиян", Балабановата къща и Етнографският музей. Винопоизводители ще предлагат своята продукция и в два ресторанта на територията на Стария град - ресторант "Филипополис" и ресторант "Хеброс", както и в Антиквариата на ул. "Съборна" 55.

Plovdiv24.bg е медиен партньор на събитието. Каним всички пловдивчани и гости на града - елате и опитайте самородните и ненадминати български вина!


Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (3)

Още по темата (17):
25.11.2013 Над 10 000 пиха младо вино в Стария град
24.11.2013 Лекции, посветени на виното и винопроизводството, в Пловдив
22.11.2013 Лекции, посветени на виното и винопроизводството, в Пловдив
22.11.2013 Днес започва "Дефиле на младото вино 2013"
21.11.2013 Утре започва "Дефиле на младото вино 2013"
21.11.2013 Вино и джаз в рамките на "Дефиле на младото вино 2013"
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).