Русалката Ариел, златни рибки и плувци в празник "Бисерчета на доброто" в ДГ "Мирослава"

Автор: Стойчо Генов
Коментари (0)
13:42 / 06.12.2019
3635
Традиционният празник "Бисерчета на доброто“, който е с над 10-годишна история, се проведе днес в ДГ "Мирослава“, научи Plovdiv24.bg. В събитието по традиция се включиха и родители, а мотото беше: "Да отворим сърцата си, да бъдем добри, да си помагаме и да проявяваме човечност".

Русалката Ариел искаше да разкаже легендата за Свети Никола, но се оказа, че няма глас. Децата трябваше да й помогнат, защото тя е омагьосана от зла вещица. Магията се разваля, ако малчуганите познаят гатанките, а отговорите им изписаха думата "добрина". В представлението участваха още златни рибки и малки плувци от детската градина.

За поредна година в празника имаше и благотворителност. По предложение на училищното настоятелство родители и деца се включиха в каузата "Спасете живот“ за набиране на средства за операция в чужбина на 4-годишната Божидара Дюлгерова от Пловдив, която има злокачествен тумор. Гост на "Бисерчета на доброто“ беше зам.-кметът на район "Централен“ Фиданка Кацарева.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).