Рожден ден на зала "Тропик" в Регионалния природонаучен музей 

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
07:00 / 27.09.2018
2565
Зала "Тропик“ при Регионалния природонаучен музей – Пловдив празнува първата си годишнина на 27.09.2018 от 19:00 часа. Уникалното за страната съоръжение беше открито през септември 2017 и вече е носител на награда от Съвета по туризъм за най-оригиналната нова туристическа атракция. Вълшебната зала "Тропик" даде възможност на хиляди хора да се докоснат до атмосферата на тропическата джунгла, обитавана от тези нежни и красиви създания - пеперудите! Заповядайте в музея, за да отпразнуваме съществуването на залата, която ежедневно радва както нас, така и всички вас.

Работата в зала "Тропик" вдъхнови научни търсения, творчески идеи и размисли. Специално за случая Александър Петров – уредник в зала "Тропик“, ще представи за пръв път пред публиката най-новото си литературно произведение “LEPIDOPTERA". “LEPIDOPTERA" е книга за пеперудите с два раздела. Първият е поема от седем части и 476 стиха, в които с мерена реч се разказва животът на пеперуда от яйцето до последния ѝ ден. Освен чисто биологична част в поемата има много моменти, свързани с живота на хората – страх от неизвестното, мечта, борбеност, горделивост, смърт. Ако и вие сте поели по пътя на мечтите, вероятно ще припознаете себе си в много от строфите. Втората част дава биологична информация за пеперудите, представена по увлекателен и достъпен начин. Ако харесвате пеперудите и искате да научите повече за тях – това е книгата, от която имате нужда." – Aлександър Петров.

Събитието е с вход свободен и ще се проведе в Планетариума на музея.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).