Розалия Шейтанова е новият шеф на окръжния съд в Пловдив

Автор: Георги Кирилов
Коментари (1)
14:51 / 03.07.2020
7182
Розалия Шейтанова бе избрана от ВСС за председател на окръжния съд в Пловдив. Тя получи 11 гласа, а конкурентът й Иван Калибацев - само 1. Така той за втори път не успя да оглави по-висшата правораздавателна институция.

Припомняме, че вчера председателят на Районен съд – Асеновград Иван Шейтанов подаде до Съдийската колегия на ВСС заявление за предсрочно освобождаване от длъжността "Административен ръководител – председател" на Районен съд – Асеновград.

Искането е мотивирано с оглед избягване на риск от предпоставки за възникване на конфликт на интереси между него и съпругата му - съдия Розалия Шейтанова и съдия Иван Калибацев, които участват в обявена процедура за избор на Административен ръководител председател на Окръжен съд Пловдив. 

В заявлението е посочено, като участник в процедурата Розалия Шейтанова е поканена за събеседване и изслушване, което ще се състои на 03.07.2020 г. В случай че тя събере необходимото мнозинство и бъде назначена на длъжността, за която кандидатства, ще се създадат предпоставки за възникване на конфликт на интереси, тъй като в момента Иван Шейтанов заема длъжност "Административен ръководител – председател" на Районен съд – Асеновград, който попада в района на Окръжен съд - Пловдив.

Розалия Шейтанова е завършила Право в Бургаски свободен университет. Започва кариерата си като прокурор, а по-късно и като съдия в Районен съд – Асеновград. Става негов заместник-председател в периода от 2003 до 2006 г. От 1 януари 2006 г. до момента работи като съдия в Наказателното отделение на Окръжен съд – Пловдив.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).