Ролята на библиотеката в науката и културата показват в МУ Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:35 / 09.05.2016
1832
Бивши и настоящи студенти от
МУ - Пловдив:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Дни на Библиотечно-информационния център ще се проведат за шеста поредна година в Медицински университет-Пловдив. По този начин ще се отбележи творческото начало, знанието и духовността в деня на светите равноапостоли Методий и Кирил, който е и професионален празник на българския библиотекар.

"Презентационно-обучителният семинар с участието на Томсън Ройтерс и експозициите на нови книги и защитени дисертации ще ни предложат актуална научна информация", съобщи директорът на БИЦ в МУ-Пловдив Мая Урумова.

От 9 до 13 май с различни събития ще бъде отбелязана и Националната библиотечна седмица.

В рамките на събитието "Лекарят и изкуството" на 11 май от 16 часа в Аудиторния комплекс на университета ще изявят талантливи студенти и харизматични лекари - творци, като се фокусира вниманието върху различни проявления на креативността и духовността.

Основни акценти в програмата са още фолклорни танци в изпълнение на танцьори от ансамбъл "Медик", представяне на отличените есета в конкурса "В моята библиотека" и награждаване на победителите: Ехсаан Ахмед, Данчо Гурдев, Рейчъл Акуджор и Ивелина Николова.

Музикалните изпълнения са подготвени от студентския госпъл хор, който е съставен от чуждестранни студенти. Ще бъде проведена и среща-разговор с участието на д-р Тотко Найденов, проф. д-р Надежда Маджирова и Ивана Икономова. 

Ще бъде показана изложба на картини и дърворезби от творчеството на проф. д-р Надежда Маджирова и фотографии от Джисантан Рагунатан.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Претърсиха обитаван от пловдивчанка имот в близко село, находката...
Пълен обрат със сервиза и недоволната клиентка!
Пловдивски учен с рекорден брой награди "Питагор"
В Пловдив казват кога е подходящият момент да имаме дете
Пригответе си поне 60 лева, ако искате да ги гледате на живо в Пл...
Луксозен хотел си направи незаконен паркинг в сърцето на Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).