Родители и собственици на кучета се хванаха за гушите заради Цар Симеоновата градина

Автор: Мариана Панчева
Коментари (77)
08:15 / 16.02.2017
23545
Остър конфликт се разрази между родители и собственици на кучета в Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Причината - разхождането на домашни любимци в Цар Симеоновата градина. 

Въпросът стигна и до омбудсмана в града под тепетата, но дори той не успя да намери изход - родителите настояват за пълна забрана за кучетата, а собствениците на четириногите защитават правото за преминаване през парка. 

"Трайното разрешаване на проблема е изграждането на площадки за кучета в тази част на района на град Пловдив", обобщава в годишния си доклад времмо изпълняващият длъжността обществен посредник на Пловдив Борислав Стаматов.

"Точно в тази част на града няма възможност за кучешка площадка", коментира за Plovdiv24.bg кметът на район "Централен" Георги Стаменов

"Цар Симеоновата градина е модернизирана с евросредства и проектът не може да бъде променян 5 години. Отделно тук липсват свободни площи заради голямата гъстота на застрояване, единствените такива са паркингите около парка. Няма как обаче да развалим паркинг заради кучешка площадка", заяви той. 

"Градската среда в крайна сметка е за хората, категоричен бе Стаменов. Лично аз не мога да се примиря с факта, че по главната улица и в градския парк има фекалии. Ако повечето собственици почистваха след любимците си, нямаше да се стигне до този проблем. Не е рядко кучетата да тичат без повод, да се облекчават по алеите и градинките. А едно 2-годишно детенце не може да направи разлика какво е онова кафяво нещо на земята."

Районният кмет припомни, че разходката на кучета в градината е забранена, а всеки, който иска да премине с любимеца си, може да направи това по ул. "Велико Търново". 


Виж коментарите (77)

Още по темата (68):
24.02.2023 Пловдивски адвокат: Въпрос на време е да стане нещо непоправимо
07.02.2022 Община Асеновград пита гражданите дали искат кучешка площадка
22.02.2021 Посочиха най-честите нарушения на собствениците на кучета в Пловдив
08.10.2020 Пловдивчани протестират срещу кучешка площадка
22.02.2020 Собственици на кучета възмутени от състоянието на площадка
10.02.2020 Пловдивчанин: Докога собствениците на кучета ще правят каквото си искат?
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).