Роботи, дронове, 3D технологии и лъскави коли на Панаира в Пловдив

Автор: Мариана Панчева
Коментари (1)
14:10 / 26.09.2016
6945
72-то издания на Международния технически панаир в Пловдив, което се откри официално днес, отваря нова страница в историята на изложението, поставяйки фокус върху постиженията на новите технологии, предаде репортер на Plovdiv24.bg. 

Тази година акцентът е върху новаторството и обмена на идеи. Роботи, дронове, компютърни симулации, виртуална реалност, 3D технологии ще могат да видят пловдивчани и гостите на града в панаирното градче.

Красиви и лъскави коли, агро техника, мощни кранове и супер багери, симпатични алтернативни превозни средства също са сред са големите атракции. В изложението участват над 600 компании от 33 държави, а страна партньор е Чешката република. 

"Обменът между България и Чехия надхвърля 1 млрд. евро за миналата година, очакванията са тези стойности да се запазят и 2016 г.", сподели посланикът на страната у нас при откриването на изложението. 

Чехия е един от най-големите прозиводители на автомобили в света. Само на сметката на "Шкода", която представя най-новите си предложения в Пловдив, са над 1 млн. автомобила годишно.

"В историята е имало сделки за милиони, като гледам профила на изложителите и кои компании се завръщат, има потенциал за развитие", коментира и Иван Соколов, председател на Съвета на директорите на Международен панаир Пловдив. 

"Същото е и с автомобилите - интерес има, което е залог за продажби. Мисля, че ще имаме добри сделки и това ще се чуе през седмицата."

Сред новостите за Техническия панаир са зона за млади изобретатели и предприемачи, тунинг зона за силови, звукови и светлинни ефекти за автомобилите, каравана салон за луксозни къщи на колела и дрон шоу, предлагащо демонстрации и обучение на симулатор. 


Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).