Резнаха ушите на 364 улични котки в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
09:44 / 12.08.2016
6958
364 улични котки са уловени, кастрирани и обезпаразитени в Пловдив от началото на годината. Всяка от тях е маркирана с татуировъчен номер, като им е резнато връхчето на едното ухо, за да бъдат обозначени, че са обработени, обясни Йорданка Цонева от дирекция "Екология". Тя е категорична, че броят на уличните котки в града на тепетата е намалял с над 2000. 

"Залавянето се извършва от екипи на зооветеринарния комплекс със специални капани. Вътре се поставят примамки, котките влизат и вратите щракват. Оттам ги откарват във ветеринарната клиника на 4-и километър, където ги обезпаразитяват и ги връщат на улицата", поясни Цонева. 

В залавянето участвали и зоодоброволци. Те обаче познавали котките и ги хващали с голи ръце. Миналата година били уловени около 1500. Наесен предстои ново преброяване по специална методика.

Според нея градът се разделя на сектори, които се обследват теренно, а данните се въвеждат във формула за изчисления. Така за м.г. е записано, че уличните котки в Пловдив наброяват 8646. През 2013-а година те били над 10 000. 

"Проблем с уличните кучета нямаме и Пловдив го дават за пример. Те са около 780. Напоследък се въдят в покрайнините, където са промишлените предприятия", посочи Цонева.


Източник: в. "24 часа"

Виж коментарите (5)
Още новини от Новини от Пловдив:
Арестуваха 19-годишен Шумахер в Пловдив, преди да убие невинни хо...
Реновираха зона в центъра на Пловдив
Рали състезател: От паркинг на магистрала вижте как преминава кол...
Майка от Пловдив роди вкъщи четири седмици преди термина
Председателят на 17 РИК Пловдив-област: Не може да се гласува с м...
Бум на туристи в Пловдив, ново приложение рекламира културния жив...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).