Режат млади дръвчета, за да направят нов пазар с паркинг в Тракия

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (29)
10:58 / 05.08.2010
5257
Пазарът, който се намира до ТЦ "Форум" ще бъде преместен в близост до блок 100 в ЖР "Тракия", това научи Plovdiv24.bg след сигнал на възмутен читател, който е останал неприятно изненадан от рязането на млади дръвчета на посоченото място.

Наш репортер потърси повече информация по сигнала от отдел "Екология" на районната администрация, откъдето ни казаха, че причината за тази резитба на дървета е въпросното преместване на пазара.

От там споделиха още, че около блок 100 се изгражда строителна площадка за паркинг и тупик, за нуждите на новия пазар, а що се отнася до рязането на дърветата и по-специално на няколко млади такива, от отдела казаха, че това се е наложило, защото тези дървета са попадали в новия план за строителство.

От отдел "Екология" споделиха още, че те са водили борба да последно за спасяването на тези дръвчета, тъй като те сами са ги били засадили, но след като са провели разговори с архитектите и е влезнал в сила новият план за строителство, се е стигнало до решението, на мястото на отрязаните дръвчета да бъдат засадени нови.

Работата е извършена под зоркия контрол на шефовете на отдела, за да се следи за законността на мероприятието.

Виж коментарите (29)
Още новини от Новини от Пловдив:
Процесуални пречки спънаха делото за убийството в Скутаре
Отложиха затварянето на кръстовище в южната част на Пловдив
Снимка от Пловдив стана повод за оживена дискусия
Тя оцеля след жесток удар в Пловдив. Ето как е днес Карина, която...
Прокуратурата съобщи за кървава сцена в Пловдив
Ексклузивно: Бутат един от стадионите в Пловдив и го правят парк?...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).