Реститутски претенции за малко да оставят Античния театър без съблекални

Автор: Мариана Панчева
Коментари (2)
12:25 / 08.04.2018
9644
Реститутски претенции за малко да оставят Античния театър без съблекални. За неподозираната опасност от годините след прехода за читателите на Plovdiv24.bg разказа шефът на ОП "Старинен Пловдив" Йордан Илиев.

Днес няма и помен от тези събития, напротив - една от най-добрите новини за тази година бе закупуване на т.н. Пампорова къща, залепена до самите съблекални. Къщата има всички необходими условия да се превърне във помещение за ВИП гости, и не само - да приюти гримьорни, каквито до момента Античния театър няма, да се обособи място за съхраняване на реквизит.

"Като се разровихме в архива и видяхме, че до 1984-та година тази къща е била собственост на "Старинен Пловдив" и цялата е приспособена за съблекалня и помощна къща към Античния театър, с масивни основи е, правен й е ремонт", изброи Илиев. След реституцията, обаче, собствениците си я придобиват и дори предявяват претенции към част от съблекалните. След поредица дела съдът отхвърля иска, пространството е преградено и съблекалните са отделени от къщата.

Но.... 20 години по-късно съдия изпълнител пуска къщата за продажба и Общината успява да си я купи отново. Междувременно съблекалните са станали твърде малки и недостатъчни. Сега отново ще мине към Античния театър и освен стандартни предоставя прекрасни възможности за ВИП съблекални, гримьорни, мазето пък е перфектно за реквизит и инвентар. 

Отделно - над Античния театър акт 16 очаква нов информационен център, в цялата зоната наоколо тече сериозно обновление, калдъръмът вече бе пренареден, а кметът Иван Тотев анонсира разширяване подхода към обекта откъм сградата на АМТИИ.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).